En anderledes sommer

De af jer, som følger med på Instagram eller har læst mine indlæg om hvordan filmen knækket (kan læses her og her), de ved måske, at min sommer på mange måder har været præget af en kortslutning, en mental en af slagsen. En kortslutning, hvor ikke engang sikkerhedsreaktoren kunne få kontroltårnet til bare at slumre.
Alle elektroniske impulser var borte og der var ikke andet for, end at ligge sig flat ned og tage hver dag som de kom.

I ly for alle former for stimuli og med kyndig vejledning, lærte jeg at trække vejret, helt ned i lungerne, ud til fødderne også puste ud. I takt med jeg tog kontrollen over eget åndedræt, lettet det altomsluttende røgslør og verden stod pludselig endnu mere klar, farverig og udfordrende end nogensinde før. Afskåret fra verdens storm, stillingtagen og ansvar, så jeg på himmelens skyer, deres faconer, som kun min egen fantasi kunne formgive og hvis mælkehvideskær, for mig, blev til noder. Noder som skabte kontakt og som med tiden der gik, genstartet et nedlagt og sammenbrudt system.

img_7122
Når “kontroltårnet” lukker ned, så gælder det oftest om at have en sikkerhedsbygning, i baghaven til kontroltårnet. I mit tilfælde, så blev min baghave fyldt med underskønne mennesker, i neonskinnende veste og de sikrede sig, at trafikken og al dens andet indhold kunne fortsætte sin gang, til trods for “kontroltårnet” var ude af drift. At sikkerhedsbygningen holder og bemandes, det ved man i princippet ikke før det for alvor skal stå sin prøve. Nok har man måske testet det, men en test er nu engang blot en kunstig opstilling af diverse scenarier, som i bund og grund aldrig vil kunne måle sig med ‘The Real Deal’. Min sikkerhedsbygning blev bemandet, den stod der, i min baghave og den var der, selvom livet på mange måder viste sig fra sin mest grimme og frygtindgydende side, så sprang noget frem, smukkere end mine sølle ord kan beskrive. I stedet vil jeg blot sige: vigtigst af alt er kærligheden og tak er og bliver et fattigt ord, men også det ord kun den fattigste kan føle trang til at bruge, når alle andre ords værdier end ikke favner.

img_7123

Sommeren var på mange måder på sit højeste, da kortslutningen indfandt sig. Den indeholdte diverse sommerfester, skub op is og bæltet med fregner over næsebenet. Alligevel var den egentlig ferie aldrig rigtig blevet påbegyndt og hvad gør man så?I mit tilfælde skærer man alt unødvendig støj fra, som sommerland, flyveture og hvad andre kapitalistiske fornøjelser kan frembringe og retter blikket mod naturen.

I ly for omverden, blev de helt spæde toner sluppet frit. Mens vilde himbær og skub op is fedtet de små børnehænder. Lugten og blandingen af saltvandssprøjten, træernes friskhed og tang var sommerens potpourri. Og langsomt, med en form præget af to skridt frem og et tilbage, blev de runde æblekinder understreget med et smil, som med tiden blev bredere og også mere og mere selvsikkert.

img_7124

Min sommer kan ikke købes på et postkort. Den kan ikke måle sig med turen i Disney land, eller prale med de vilde kulturelle oplevelser. I stedet kan jeg rette ryggen og vide at det på mange måder blev den sommer der ændrede mit liv for altid. Sommeren var den, hvor min psykes uskyld blev udsat for et overgreb så voldsomt og brutalt, at den til evig tid, vil være beviset på hvad jeg så menneske kan overkomme, til trods for dets ar stadig er blodrøde og sårskorper endnu hæfter hist og her, så var dette sommeren der ændrede alt. Det var sommeren hvor end ikke overgangsritualet med pottetræningen, tabet af mælketænder, den personlige løberekord på 10 kilometer eller børnesangen, sunget på melodi står klarest.

Klarest af alt står kærligheden, til livet, min mand, børn, familie og venner men også til et system, et land og for det generationer før min egen byggede, for uden det, havde min anderledes sommer slet ikke været.

Tak fordi du læste med.
Kærlig hilsen Christina

Har du lyst, kan jeg også følges på Bloglovin, Facebook
Og / eller Instagram på profilen @Mig_Og_Morskabet

4 comments / Add your comment below

 1. Hvor er det smukt og stærkt skrevet Christina❤️❤️❤️. Sidder med klump i halsen og synes du er så mega hamrende sej! Flot kæmpet, flot og modigt kommunikeret. Det er SÅ vigtigt, at vi tør være åbne omkring de her ting. Stærkt og kæmpe kram ❤️❤️❤️❤️

  1. Kære Mette.
   Tusind tak fordi du vil læse med og dine kære rosende ord. Tror kun vi kan komme længere her i verden, ved at være bedre til at kommunikere også om det der er svært og til tider fyldt med mørke. Tak for din hilsen. Kærlig Hilsen Christina

  1. Hej Ditte. Det kan være svært selv af vurdere, da det jo handler om sindstilstand og om selverkendelse.
   Men nogengange kan sindet jo være så sygt, at det desværre ikke selv ved hvad der er bedst.
   Jeg ved at man i dansk psykiatri, gør meget brug af forsamtaler med en psykiater eller andet psykiatrisk personale , hvor de så på baggrund af det man fortæller vurdere hvilken form for hjælp der er bedst, for den enkelte og i forhold til de forskellige behandlingstilbud.
   Giver mit svar mening?

   Kærlig Hilsen Christina

Skriv et svar