Genbrugs pakkekalender Del I.

Julen banker så småt på døren.
Mine egentlige tanker omkring al juleriet, det fortjener sit helt eget indlæg, så stay tune. I næste uge kommer indlægget: Julen – Krisernes tid. Som titlen nok afslører, så er min tilgang til julen præget af en stor del socialrealisme, men skrevet af et juleelskende menneske.
– Så fik vi det på plads.

Dette indlæg handler om en juletradition, som finder sted hjemme hos os.
Pakkekalenderen.
De af jer der læste med sidste år, kender den måske allerede og vil hvis I egentlig bare gerne se hvad ungernes pakkekalenderen indeholder – til mulig inspiration?
Så scrol da bare videre.

Julen – traditionernes tid.
I vores lille hjem, elsker vi traditioner. Så længe de kommer i en grad, hvor vi ikke kvæles undervejs, for at opretholde og indfri dem. Min generelle tilgang til livet og de læringsprocesser vi skal igennem, indeholder det væsentlige punkt: Evaluering.
Ved evaluering af ens handlinger, kan man ofte spore og optimere sin egen præstation.
Hermed forstået, at når man først et år har stået 4 dage før den 1 december og vandret hele byen tynd for at finde 24 pakkekalendergaver, så er det kun plads til forbedring. Jeg har i hvert fald været der og det var en dyr, lettere plastik fantastisk oplevelse.

Vores pakkekalender tradition, bygger på troen om at Julemanden findes.
Hvor længe denne tro består hos vores børn, det må tiden vise. Indtil vi skal forholde os til de store ”skabelsesspørgsmål”, så findes Julemanden hos os.

Natten til den 1. december, kommer han derfor med et lille fint billede illustreret brev og en gave. I brevet står der lidt om julemandens forgangene år, hvorfor han kommer med gaver og sidst men ikke mindst, de praktiske foranstaltninger for leveringen af gaven. Det står der mest af alt for at skabe faste holdepunker, da julen ofte bringer en del uregelmæssigheder og store mængder stimuli med sig. Derfor fortælles der, hvordan julemanden hver nat frem til juleaften, ligger en lille gave, i den ophængte julestrømpe.  Drengene ved så, at julemanden nogle gange, når han skal ind i Tivoli eller besøge andre børn, slår et smut forbi og der derfor kan være dage, hvor der enten ligger lidt lækkerier i strømpen eller at der måske er blevet pillet ved mælkens farve. Det sker dog udelukkende fordi en af julemandens nisser er utrolig drillesyg.

Førhen stod der et fint filigrantræ i stuen, som julemanden leveret d. 1 december. Det skabte dog stor længsel efter de mange fine gaver også lagde julemanden ellers stilen om. Overordnet synes jeg at julen, hvis man har børn, skal afholdes i børnehøjde og med respekt for de små let påvirkelige sind.

Pakkekalender på budget.
Da julemanden, som besøger os, ikke er udstyret med et egentlig guldkort og samtidigt har en tilgang til, at pakkekalendergaver er små fine brugbare sager, så er hele grundtanken bag pakkekalenderen den, at gaverne i sin helhed, ikke skal koste en formue. Derfor indkøbes gaverne først og fremmest løbende igennem hele året og helst på loppemarkeder, dba.dk eller reshopper. Nogle pakker kommer også helt fra ny af og det skyldes ofte at Bilka.dk eller diverse legetøjsbutikker, kører med en tilbudskampange. Måske kan i mellem linjerne læser at forberedelse er et af nøgleordene for indkøb af pakkekalendergaver.

I dette indlæg, er det Carls pakkekalender, som vises frem. Carl er knap 3 år. Nogle af gaverne er små og andre lidt støre.  Grundlæggende så ønsker Hr. Mand og jeg ikke at give drengene 24 plastik-fantastisk-gaver, som 10 minutter efter de er pakket ud, mister deres værdi. Når det er sagt – så glæder jeg mig virkelig til at jeg kan købe et lille flot viskelæder, eller en glimmerkuglepen og ligge i sokken, men det kræver trods alt et skolebarn og det er der for morens skyld heldigvis lidt tid til endnu.

    

Carls pakkekalender består primært af genbrugsguld og har så enkelte gaver der er købt fra nyt af.
Den samlede pris for hans pakkekalender er 340 kr.

 • De helt store pengesluger er:Alpakatrøjen, som er købt på loppemarked til sølle 50 kr.
  Ninjaerne fra Ninjago, som er købt via Ebay, på auktion til 35 kr.
  Belle, fra Skønheden og Udryet, til 50 kr. Købt fra ny og var ikke til at opstøve brugt.

Størstedelen af playmobilpakkerne, er fra en stor kasse brugt playmobil, som vi købte i forbindelse med Aksels fødselsdag tilbage i april. Den har vi kunne håndplukke fine små sæt fra og derigennem også holdt julemandens budget nede.

Alt i alt har de 24 pakker, en gennemsnitspris på 13 kr og 50 øre.
Og det synes jeg ikke er helt galt.

Jeg håber indlægget måske kan inspirer til dette års eller pakkekalendere i fremtiden.

Kærlig Hilsen Christina

Har du lyst, kan jeg også følges på Bloglovin, Facebook
Og / eller Instagram på profilen

2 comments / Add your comment below

 1. Genbrug er genialt i pakkekalender en.
  Mine forældre og jeg giver hinanden pakkekalender, det ret hygligt, den er fyldt med små gave nogle hjemmelavet og nogle genbrug. Det så hygligt.
  genialt med playmobil kassen og plukke af.
  håber børne nyder deres kalender.

Skriv et svar