Genbrugs pakkekalender Del II.

Tusind tak for jeres fine modtagelse af første del af pakkekalender indlægget.
Har du endnu ikke læst det, kan det læses HER.
Dette indlæg omhandler mest af alt den pakkekalender der er lavet til Aksel på 5,5 år, Men også lidt overvejelser omkring det der med at omfavne sit barn i materielle goder.

En julestrømpe og det at tro
Som barn er jeg selv vokset op med en julestrømpe. Jeg husker stadig hvordan jeg spændt mærkede udenpå strømpen, for at undersøge om julemanden havde været der. Som den store nattisser jeg var, så oplevede jeg også, hvordan jeg en nat havde skulle på toilettet og inden jeg var listet derned, havde jeg lige mærket efter om der nu var kommet en gave. Strømpen havde været tom. Idet jeg gik ned af gangen mod toilettet, så havde jeg set en mørk stor skikkelse. Jeg husker hvordan jeg nærmest sprang ind i min mors soveværelse og da jeg endelig havde samlet det mod, som det krævet først at komme mod toilettet og dernæst tilbage til mit værelse, ja så var der forunderlige sket, at julestrømpen nu indeholdte en gave.
I dag ville mit mere voksne kritiske sind sige: Jeg jo nok bare havde været halvdrømmende mens jeg gik på toilettet men dengang, ja der troede jeg på julemanden.
Troen forsvandt med alderen, men det betyder ikke desto mindre, at jeg vil gøre alt for at mine børn må opleve det magiske i at tro på Julemanden, Nisser, Rensdyr og trylleri.

Kære Julemand – Jeg ønsker mig.
I forbindelse med julen står for om døren, så kommer der fine legetøjskataloger ind af døren. Drengene sidder i bedste stil og afkrydser alt, fra det der virkelig bare lokker, til de helt store brændende ønsker. Herhjemme bruger vi en del energi på at formulere sætningerne ”Jeg ønsker mig” frem for ”Jeg vil have”. Yderligere så snakker vi om størrelsen af gaver og lidt om god opførelse for, hvad man kan ønske sig.
Dengang for snart rigtig mange år siden, da jeg blev konfirmeret, fik jeg som kommentar til min ønskeseddel, at den var yderst ydmyg. Forleden hørte jeg et barn, i drengens børnehave, som sagde: ”Jeg ønsker mig en Ipad”. Det er selvfølgelig et ønske, en smagssag og handler vel også lidt om hvilket økonomiske vilkår det enkelte barn vokser op med – igen, så kan jeg da se på julehjælpens hjemmeside, at Ipads er store udbredte ønsker, hos rigtig mange børn. Alt det her Ipad, kan afføde en helt anden diskussion, men jeg synes bare at der er noget I, at man med måde også lærer sine børn at ønske med den der gode ydmyghed.

Jeg elsker at se ydmygheden hos børn, for eksempel når de deler deres ting med andre, eller de ved suttestoppet får frit valg på alle hylder og vælger den der lille dims til kun 60 kr. frem for den kæmpe Legokasse, på øverste hylde. Selv er jeg ikke opvokset med store gaver eller et kæmpe udvalg af legetøj. Derudover var det en sjældenhed, at få gaver andre dage end Juleaften og Fødselsdage. MEN jeg havde vitterligt en fantastisk barndom, alligevel!
Jeg tror tiden har ændret sig for de fleste og jeg tror der oftere falder lidt af hist og her. Selv mener jeg, at børn har godt af at ønske sig noget helt inderligt, eller ligefrem selv sparre op – hvis man er tilhænger af lommepenge. Når det er sagt, så er jeg heller ikke tilhænger af at børn sidder med 20 gaver juleaften, så hvorledes etableres balancen?

Det er her jeg synes pakkekalendergaver er en god løsning.
Og ja, særligt gaver som er opstøvet og købt brugt.

Da jeg forleden viste jer Carls pakkekalender, så indeholdte den mange fine loppefund og det gør Aksels også. Igen – Genbrug er guld, i min optik. Jeg elsker det miljømæssige i at kunne bruge en genstand til den næsten er slidt op.  Derudover er der selvfølgelig en kæmpe genvist I, at brugte ting ofte har en helt anden købspris.

De store pengesluger i Aksels pakkekalender er :

  • Alpaka trøjen kostede ligesom Carls 50 kr.
  • Playmobilet delvist købt tilbage i april og på et loppemarked for nogle udskolingselever der samlede penge ind til studietur. Så det fylder næsten ikke i budgettet.

Samlet set, så løber Aksels pakkekalender op i 295 kr.
Hvilket gør at hver pakke i gennemsnittet har kostet 12 kr.

Jeg håber at disse to genbrugspakkekalender indlæg, har kunne inspirere til fremtidige pakkekalendergaver
Flere af jer har spurgt og Legomændene. De er købt på Ebay og oftest på auktion.
Ebay er guld, men husk at købe i god tid, da pakkerne til tider, kan være længe om at finde vej til DK.

Tak fordi du læste med,

Kærlig Hilsen Christina

 Har du lyst, kan jeg også følges på Bloglovin, Facebook
Og / eller Instagram på profilen @Mig_Og_Morskabet

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar