Efterværn, senfølger og veteraner.

img_1653

Jeg tror efterhånden at vi er blevet talt ørerne fulde af, at det vi som mennesker oplever, hvad enten det er postivt eller negativt, det bliver hos os og former os.

De successer vi opnår her i livet, kan give blod på tanden til at opsøge og kæmpe for at få flere og ligeledes, kan de sorger og smerter vi møder, tvinge os i knæ og efterlade os med dybe ar. For mit eget vedkommende, har jeg til trods for nogle ‘blodige’ sår, en postivt fortælling med mig. Jeg har valgt at vælge det postive til, men desværre kan det negative fylde og fælde en, når man mindst venter det.

Da jeg var indlagt sidste sommer, mødte jeg en kvinde, som tidligere havde været udsendt, hun var veteran og led nu af PTSD. Jeg lærte aldrig hendes historie at kende og hun heller aldrig min. Vi var dog sammen om en håndfulde måltider og var sågar ude på en eftermiddags gåtur sammen. Hun var smuk, gik med rank ryg og havde øjne, som med sikkerhed havde set en verden, ord aldrig vil kunne beskrive.

Jeg tror alle mennesker bærer rundt på noget og jeg ville inderligt håbe på at det KUN var de gode ting, de skønne barndomsminder, det første kys og den glade modtagelse man fik når man vendte hjem efter en lang rejse. Virkeligheden er dog ofte en helt anden og rigtig mange kæmper daglige kampe imod senfølger og det efterværn som oparbejdes, ovenpå traumatiske og ødelæggende oplevelser. Oplevelser som man nogle gange får, fordi man vælger at stå op for andre og beskytte det man tror på.

Idag ved vi meget mere om alt dette og alligevel er der bare ikke penge og hænder nok til at løfte opgaven. I Danmark findes der hundredevis af sorggrupper for børn og unge, men stort set ingen for de ældre mennesker som mister deres livslange partner. Jeg tror desværre ofte, at de som anses som værende stærke, ofte glemmes. Det er ikke for sjov skyld, at sygeplejesker og læger oftest formanes om at mænd er forfærdelige patienter og ofte først kommer på banen med deres smerter, når den er helt gal. Jeg tror og ved, at mange med de brede skuldre udadtil, de falder imellem stolene i vores samfund og det kan have fatale konsekvenser. Samtidigt betyder det at man falder for en stund aldrig at man er et offer. I min optik er man en sand kriger.

Foreningen Veteranfonden står bag musikfestivalen ENGAGE, som afholdes lørdag d. 27 maj på Refshaleøen i København.
Festivalen er et kæmpe frivilligt projekt og har til formål at få Danmark til at stå sammen i en Folkefest, til støtte og anderkendelse af veteraner og deres pårørende i Danmark.

Til lyden af dejlig musik, leveret af blandt andet Mads Langer, Dúné, Magtens Korridorer og Fallulah så kan man drikke en kold øl eller sodavand og hører lidt om veteranerne i Danmark.

fullsizerender-10

Billetterne koster den nette sum af 349 kr og der er selvfølgelig gratis for veteraner.
Børn under 12 er også gratis – i følgeskab med en voksen og jeg er sikker på at vejret af med os fra nu af, så der er med sikkerhed også rig mulighed for at få lidt solskin på næsen.

Jeg har i samarbejde med ENGAGE festival, fået lov til at udlodde 2 billetter til denne fede festival.
Du er med i konkurrencen, ved at smide en kommentar her på bloggen.

Vinderen trækkes fredag d. 19 Maj.
klokken 21:00 og kontaktes direkte.

Vinderen er trukket og det blev sidste kommentar nr. 10.
Vinderen er fundet ved brug af tilfældig udtrækning:)

Tilfældig tal udtrækning af Find En Vinder

Vil du læse meget mere om eventet kan det gøres på http://www.engagefestival.dk.

Held og lykke og tak fordi du ville læse med.

Kærlig Hilsen Christina

img_1646

 

20 comments / Add your comment below

  1. Tusind tak 🙂
   Du deltager nu i konkurrencen om billetter til ENGAGE festival d. 27 maj .
   Held og lykke

 1. Det ville jeg sååååå gerne vinde. Vi er HELT VILDE med Dúné og min Maggie ELSKER Mattias😊. Derfor gad jeg godt give hende oplevelsen allerede nu (og ikke helt synes det er okay at slæbe hende med til en koncert-koncert😊). Jeg tror hun vil elske det.

  1. Ahmen det lyder som om i virkelig kan vrikke med derude, store som små 🙂
   Du deltager nu i konkurrencen om billetter til ENGAGE festival d. 27 maj .
   Held og lykke

 2. Jeg ville elske at overraske min kæreste som er helt vild med Mads langer. Desværre har mig og min kæreste ikke haft en mulighed for at se ham live. Men vi ville så gerne. Og så er det jo bestemt heller ikke tosset at Dúné og de andre fantastiske kunstnere kommer og giver den gas for en god sag 😃 😀
  Jeg krydser alt for at vinde, selvom jeg aldrig vinder noget 🙂

  1. Det lyder også som en super god ting at overraske med 🙂
   Du deltager nu i konkurrencen om billetter til ENGAGE festival d. 27 maj .
   Held og lykke

 3. Engage festivalen er et super initiativ 👍
  Hilsen fra en mor, til en kommende udsendt 🇩🇰🙏❤

  1. Det er det nemlig – al lykke til jer .
   Du deltager nu i konkurrencen om billetter til ENGAGE festival d. 27 maj .
   Held og lykke

 4. Så godt et indlæg, og en god sag at støtte og værne om. Og udover det, er det virkelig gode kunstnere 😍😍

 5. Hvor er det et super godt og vigtigt indlæg du har skrevet 🙂 Du berører en masse forskellige tabuer, som jeg tror og håber kan blive bedre hvis vi alle snakker og åbner os for hinanden <3

  Hvor er det dejligt at der bliver sat fokus med denne musik festival – krydser fingre for vejretguderne er gode ved festivalen 🙂

  1. Mange tak for dine pæne ord Camilla.
   Jeg håber også det er godt vejr og god opbakning.
   Du deltager nu i konkurrencen om billetter til ENGAGE festival d. 27 maj .
   Held og lykke

 6. Det går lige i hjertet. Og et virkelig godt formål at støtte. Jeg vidste slet ikke at den festival eksisterer (på trods af at det er tæt på hvor jeg bor…). Så jeg håber jeg er heldig 🙂

  1. Tak for dine pæne ord !.
   Du deltager nu i konkurrencen om billetter til ENGAGE festival d. 27 maj .
   Held og lykke

 7. Det vil jeg rigtig gerne vinde en billet til. Min bedre halvdel kommer gratis ind efter 2 gange i det store udland

  1. Så håber jeg i kan finde en tredje part at tage med, hvis du vinder.
   Du deltager nu i konkurrencen om billetter til ENGAGE festival d. 27 maj .
   Held og lykke

 8. Åh, det vil jeg gerne vinde. Jeg har selv en kær veninde der har været udsendt, og nu lider af PSTD. Hvis jeg vandt ville jeg invitere hende med – hun har det svært pt, og jeg synes hun skal forkæles <3

  1. Det lyder som en rigtig god ide, og som en god oplevelse i kunne have sammen, din veninde og du .
   Husk at veteraner selv kommer gratis ind 🙂
   Du deltager nu i konkurrencen om to fribilletter til festivallen.
   Held og lykke..

   1. Vi har en fælles veninde som netop har fået konstateret brystcancer, og hun trænger også til forkælelse, så det bliver hende der kommer med udover 🙂 Jeg krydser fingre <3

  1. Åh det kunne være en god måde at få luft på.
   Du deltager nu i konkurrencen .
   Held og lykke

Skriv et svar