Genbrugs Jul og nye traditioner 

Julen står for døren – herhjemme har der længe været nisser over alt og de klassiske julenumre er blevet spillet på anlægget. Da den ejendom vi bor i, skal have nyt tag, flyttede vi (læs. Super seje Hr. Mand) for 2 uger siden alt fra loftrummet til kælderen, han valgte dog at stille vores julepyntskasser ned i lejligheden.. de blev opdaget og pludselig havde ungerne pyntet op. Mit mere stilrene væsen, med hang til orden og korrekt placering kæmpede til at starte med en del med midlertidige pyntning af juletræet. Det hjælper dog lidt på det hele, at se hvor glade ungerne var for nisserne og al pynten som kom frem. Derfor pyntede vi op forrige weekend, en lørdag, hvilket var super hyggeligt. I min verden er julen børnenes og hjerternes fest. Mit hjerte slår en ekstra gang eller 10, når ungerne er glade. Så jeg burde nok kunne klare at kigge på julepynten små 6 uger.

Jul er for mig en god måde at samles på, over hele linjen, med gode venner, familien og for kun os fire her på matriklen. Jeg er selv vokset op i et lidt traditionsfattigt hjem og derfor har Hr. Mand og jeg forsøgt at finde nogen og derigennem lavet vores egne. Med tiden har vi fået en lille række af gode juletraditioner og i år kommer en ny til, mere om den senere.Den første juletradition herhjemme, er måske ikke en rigtig en, men mere noget ungerne forbinder med jul. De modtager nemlig et lille juleeventyr, natten til den første december, skrevet af julemanden him self. I eventyret fortæller julemanden lidt om hvordan han har tænkt sig at komme hver nat frem til den 24 december og ligge en lille gave i hver af drengenes julestrømper. Julemanden har, som vi alle ved travlt og os et stramt budget. Derfor starter julemanden med at købe kaldendergaver helt tilbage i januar måned og frem. Gaverne findes typisk på loppemarkeder, i mødrehjælpen, ynglings brugt legetøjsbutikken RePlay på Frederiksberg eller på Reshopper. Det står der selvfølgelig ikke i brevet – I år er der kun 5 gaver som er købt fra nyt. 2 film og lidt legomænd købt fra EBAY og noget udklædning. Den samlede pris på Aksels (6 år.) pakkekalender er 248 kr. Og Carls (3 knap 4) pakkekaldender har kostet 221 kr. Julemanden herhjemme synes at brugt er hot og godt og det at være i god tid, er det ultimative kodeord for at lave en god pakkekaldender uden stres.

Aksels Pakkekalender indholder:

img_6359

img_6361

img_6362

img_6363

De ultimative ynglingsgaver i Aksels pakkekalender er ridderudklædningen og bogen “Der var engang for de store” begge købt på et loppemarked til 17 kr. Pakkekalenderne til ungerne indholder altid en masse gode bøger og i dette års udgave er der ingen undtagelse.

Carls pakkekalender indholder:

img_6360

img_6365

img_6366

img_6367

img_6370

Ynglings gaven i Carls pakkekaldender er troldmandskostumet fra EBAY og trævejbanen købt i mødrehjælpen til 25 kr.

Udover pakkekaldenderen, har vi et andet dagligt ritual herhjemme. En lille tradition vi har pivstjålet fra skønne Betina, som blogger under MedGlimmerTak. Vi tegner 24 julelys på vores vindue og drenge skriftes så til at tegne/tænde et lys hver dag. Den der ikke tegner åbner den fælles lågekaldender.

Den næstsidste af vores traditioner er at vi sammen tager ud og fæller et juletræ. Vi er før kørt ud på en gård med julestue, høloft, æsler og meget meget mere og det plejer at være super hyggelig. Normalvis køber vi juletræ i midten af december så det kan holde frem til den 24, hvor vi i år holder jul for min side af familien herhjemme. Den sidst nyeste tradition i år, er at alle mand skal vælge et stykke julepynt. Der skal så noteres på julepyntet hvilket et der er Carl og Aksels. Julepynten skal de have den dag de flytter hjemmefra og mange mange år, så de forhåbentlig har lidt pynt at starte op med selv.

For mig er traditioner ikke ens betydning med at man skal kvæle sig selv i dem eller ligefrem stresse over at de findes. Jeg synes det er vigtigt at finde en god balance og tilpasse den eller dem ud fra en egens families behov og tidsmæssige ramme.

Har er du opvokset med traditioner og eller har du skabt nogen med din familie?

Jeg vil i super god tid, ønske dig en rigtig glædelig jul 🙂

Kærlig hilsen Christina

Har du lyst, kan jeg også følges på Bloglovin, Facebook
Og / eller Instagram på profilen @Mig_Og_Morskabet

3 comments / Add your comment below

  1. Sikken nogle skønne traditioner Christina! Er især vild med den med de tegnede lys og julepynten, de får med, når de flytter 😊. Min datter er voksen og flyet hjemmefra, men vi har stadig julebagetradition med de samme 3 slags småkager og andre som kommer og går. Og kagerne deles ud til familie og venner i små portioner. En anden fast tradition er æbelskive-julehyggebesøg af mine ældste tre veninder med familie, hvor børnene på nær een er voksne/tæt på. Men alle synes stadig det er med til st markere julens komme

    1. Mette for pokker, jeg elsker du vil læse med og at gør det.. Det lyder simpelthen os max hyggeligt med julebag samt uddeling. Jeg overvejer den skal ind næste år, med fokus på uddeling til bedsterne 🙂 Rigtig glædelig jul til dig og godt nytår – et år UDEN skader !

Skriv et svar