Hvis er dets ejermand?

Dette indlæg er lavet i et sponsoreret samarbejde med ByHappyMe.dk
Ordene, fortællingen og anmeldelsen er min egen.

Som den faste bloglæser nok har fanget, har Hr. Mand og jeg herhjemme på matriklen, to søde drenge. Aksel og Carl, at det lige skulle være en Aksel og en Carl lå lettere tilfældigt i kortene eller hvad jeg har kunne læse mig til, er det andet barns køn ofte betinget af der første barn?

Drengen i bøgeskoven
Fra det øjeblik jeg stod med en positiv graviditetstest i hånden, så troede jeg faktisk at Aksel skulle hede Lucas – det fik Hr. Mand og Jeg talt os ind på ret tidligt i ”forsøgs-fasen”. Der skete bare det, som i min mands øjne var utilgivelige – Jeg ændrede mening. Det skete i uge 16, kort før vores bryllup, at jeg en nat havde drømt om barnet i min mave og pludselig forstod jeg, at dem Hr. Mand og Jeg var, Morten og Christina, ikke skulle have en Lucas. Morten er meget høj, med lange slanke lemmer og har nogle smukke maskuline træk. Selv er jeg lav og i perioder ”tæt” bygget, med blå øjne, runde æblekinder og skæve tænder. I min drøm så jeg en dreng stå i en smuk frodig bøgeskov og kalde på mig, jeg så hans fine blå øjne, gyldne hår, et skævt generte smil som jeg genkender fra mit eget spejlbillede og så så jeg de enormt lange slanke ben og hans ranke ryg.  I det øjeblik forstod jeg, vi ikke kunne vente os en Lucas. Vi måtte i stedet gå længere tilbage i tiden, for at finde et nordisk navn.

img_8091

Jeg har altid været lidt fascineret over navnes betydning, ordklang og bogstavers sammensætning – ikke sådan numerologisk men mere navnes oprindelse. Jeg tror generelt de fleste forældre finder deres yngel som værende unikt og at navnet derfor skal passe til lige præcis det unikum man selv har skabt. Personligt betød det meget for mig, at det barn jeg ventede var nummer 1 og at navnet gerne måtte være lidt mindre brugt og have et strejf af 1800-1900 tallet over sig. Navnet Aksel havde jeg stødt på allerede tilbage i min barndom, legene på værelset og fra tv-serien Matador. Dets oprindelse er ophøjet til guderne og den alfabetiske position, placere navnet med forbogstavet A foran resten. Samtidigt fandt jeg navnt sårbart og mindre gennemtrumfende, hvilket på mange måder passer til både mit og Hr. mands sind. På alle måder fandt jeg navnet perfekt, til Hr Mands og Mit’s kærlighedsbarn og samtidigt, kunne jeg se og høre det gå i samhørighed med både vores fornavne og fælles efternavn. Så da jeg en sen aften fortalte Hr. Mand, at jeg ikke længere troede vi ventede en Lucas men en Aksel, så forventede jeg fuld forståelse. Det var ikke tilfældet. Istedet følte Hr. Mand en stor tilknytning til navnet Lucas og snakken gik derfra vidt og bredt. Selv kunne jeg bare ikke se en Lucas for mig og dets tættere vi kom på vores bryllup, dets mindre var overskuddet til at diskutere navnene. En ting var sikkert, jeg havde sendt Hr. Mand til tælling ved at skifte mening.

Under bryllupsfesten rejser Hr. Mand sig og holder den fineste tale for mig. I talen fortæller han om vores eventyrer, dynamikkere og så slutter han af med at fortælle, hvor meget han glæder sig til at opleve forældeskabet sammen med mig .. og så siger han det.. “og så må tiden vise om vi skal være forældre til en Freja eller en Aksel”.. (vi skal ikke havde en Freja, hvis moder natur skulle tillade vi fik flere børn) men i det øjeblik, der giver Morten mig Aksel. Det var enormt intimt, selvom alle bryllups gæsterne var en del af dette øjeblik og fra da af, har Aksel altid været en Aksel.

Drengen i kornmarken
Da vi så nogle år senere skulle overveje navne til vores kommende barn, mødte jeg i uge 11, en dreng på en kornmark i drømmene. Han var lille i det, med runde kinder og et bestemt udtryk i øjnene. Håret var hvidt og huden lys og fin. Hans bevægelser var hurtige og fulde af gåpåmod. Jeg husker han i drømme vender sig mod mig og kalder på mig. I hans kalden kan jeg høre mig selv og hans mimik ligner noget jeg har set på gamle billeder af mig selv. Han ligner mig, på en måde der på en og samme tid skræmmende og  lokkende. I drømmen løber vi igennem kornmarken sammen og da drømmen slutter, forstår jeg, at barnet i min mave må være ubetinget af hans bror og samtidigt stå i en relation til ham. Jeg forstår at barnet vil være viljestærk, modig og fuld af lyst til livet og det kræver vi tænker os godt om. Vi vender lidt forskellige navne men har hele tiden øje på ét navn, som vi overvejede dengang Aksel ikke kunne være en Lucas og vi ikke kunne blive enige. Nemlig navnet Carl. Navnet Carl rummer en hårdhed, men samtidigt en frihed. Carl kommer til verden som vinterbarn, ligesom sin mor.. og siden har vi haft en Aksel og en Carl, to brødre, ens og alligevel så utrolig forskellige, som dag og nat. Aksel og Carl elsker at høre om drømmene jeg havde om dem, før vi mødtes og særligt Aksel interessere sig mere og mere for hans navns betydning. Carl derimod ved, at der på hans fodboldhold er 5 andre som hedder Carl og det er lidt “trist”, at det navn man selv syntes at have fundet frem fra gemmerne – åbenbart blev et af de mest populære navne i 2014.

img_8092

Vi hedder det samme
At et barn deler navn med et andet, kan skabe en del forvirring, dels på legepladsen – når der kaldes og når man skal finde ens barns tøj i børnehaven eller på skolen. Forleden havde vi Carls børnehave hjemme til børnefødselsdag og som en ekstra “hånd”, hjalp vi alle børn i overtøjet og ud af døren. Det var ret vildt at stå med 15 forskellige elefanthuer og vanter, flyverdragter og sko. Carl og hans bedste ven Frede har ens flyverdragter, at begge er arver fra deres storebrødre gør tilfældigheden lidt sjovere, men det gør os at forvirringen er total når ungerne i en hurtig tanke bare har smidt overtøjet i en bunke. Derfor bruger vi navnemærker i alt ungernes tøj. Carl har næsten lært at genkende hans navn, men for at hjælpe ham lidt på vej, han de mærker vi bruger herhjemme et billede på sig, som Aksel og Carl selv har valgt. Det gør genkendeligheden lidt bedre og da jeg synes alt ungernes tøj skal have et mærke, kan 120 navnemærker hurtigt blive brugt. Derfor deler Aksel og Carl mærker.

I deres lap står følgende:
Aksel & Carl
Sylvest-Noer
Og mit telefonnummer.

img_8080

Selvom de ikke længere går i samme institution, så fungere det helt fint at de deler mærke. Derudover slipper jeg for at skulle isætte nye mærker i tøjet når Carl engang overtager noget af Aksels aflagte tøj – det gør vi altså herhjemme. Jeg synes selvfølgelig at begge drenge helst selv skal holde styr på deres sager men med så meget andet, så har jeg igennem navnemærket tegnet en lille ulykkesforsikring på mine børns garderobe. Både for at sikre at ting kommer retur, ikke bytte rundt og så pædagogerne og andre forældre ikke skal bruge unødvendigt tid på at tænke “Hvis er dets nu”, det er simpelthen så nemt og navnemærket har allerede sikret at flere ting aldrig er blevet rigtig væk. Okay Aksels hue har for en stund været borte men i dag, efter 2 uger, hang den lige så fint på hans plads og det er nu engang rigtig fedt, særligt fordi jeg synes børn i sig selv har rigeligt med udgifter på sig og en lækker uld hue ikke er helt billig.

Vi har i en periode testet navnemærker fra ByHappyMe og i forhold til de lapper jeg førhen har brugt, synes jeg virkelig de her spiller max. De klistrer så godt, at selv den lap som sidder på Carls puttekanin forbliver siddende, på trods af vaskemærket, hvor lappen sidder, bliver grovnusset hver aften og kaninen i ny og næh får et bad af Carl. Jeg elsker når ting gøres lidt lettere i hverdagen og særligt hvis det i sidste ende har en besparelse på sig – men stadig er af top kvalitet. Det er nok derfor jeg elsker skemaer, lister og god planlægning. Jeg kan ikke planlægge mig fra at Aksel eller Carl i ny og næh smider en cardigan fra sig, når de spiller stikbold – jeg øver dem selvfølgelig i at huske, men det kikser desværre en gang imellem. Så der synes jeg virkelig navnemærkerne fra ByHappyMy er en life saver. Det gode ved navnemærkerne er samtidigt, at jeg med god vilje kan fjerne lapperne igen, når tøjet enten skal gives videre til genbrug eller sælges.

img_8085

Udover navnemærker, så sælger ByHappyMe blandt andet os sutter med navn på – nu er vi udover suttestadiet men husker da tydeligt dengang henholdsvis Carl eller Aksel startede i institution. Deres sutter blev spredt om sig, som var det brødkrummer Hans kastet for at finde vejen hjem. At ByHappyMe så har samlet alt det, de fleste forældre får brug, når der skal sættes navn på det gør det sgu nemt og holder portopriserne nede.

img_8090

Brug bestikket -tak
Herhjemme har vi os prøvet et super fint sæt børnebestik med navn på af. Aksel er særligt begejstret, da han nu har fuldstændig tjek på hvilket bestik der er hans, når han er på FDF lejre. Derudover har bestikket vores nye efternavn indgraveret i. I bryllupsgave fik jeg – eller hele familien en bindestreg.

Dengang vi blev gift, tog vi hinandens efternavne og da vi næsten dækker alle verdenshjørner af i vores efternavn, synes vi ordlyden lød bedst med Noer til sidste, frem for Sylvest. Desværre ligger systemet ikke meget værdi i mellemnavne, hvilket jeg synes er rigtig ærligt – måske mest af alt fordi jeg selv har mange følelser i mine. Det er der min slægtskabslinje kan læses, der mine biologiske kampe kommer til udtryk og derfor har det altid gået mig på. Det er nu ikke længere kun det ene navn vi påtales med og elsker tanken om at den baby – tumling pakke, som ungerne får med sig, den dag det bliver deres tid, nu os indeholder et bestik perfekt til en junior hånd. Vi har valgt bestikket med dyr og særligt Carl, som nu er begyndt at kunne mestre en kniv, synes bestikket falder godt i hånden på ham og at udformningen på gaflen passer til hans motoriske orale udvikling.

Du kan læse mere om ByHappyMe’s fine BPA- frie produktlinje på ByHappyMe.dk og ja, så kan du måske gøre dig tanker om hvad du eller dit barn gerne ville eje hvis du fik muligheden?
I
samarbejde med ByHappyMy udlodder jeg nemlig et gavekort på 300 kr. til deres webshop. Så står du selv og vil hylde et navn eller måske mangler du den perfekte dåbsgave eller tillykke med institutions starten, så kan både navnemærkerne og bestik varmt anbefales.

img_8078

Alt du skal gøre for at deltage i konkurrencen er at skrive en kommentar her på bloggen, hvori du skriver hvad du ville bruge gavekortet på OG så trækker jeg en vinder fredag d. 17 Februar 2018 klokken 21:10 – altså lige i pausen til X-factor selvfølgelig.

Rigtig mange gange held og lykke og tusind tak fordi du læse med .

vinderen er trukket og det blev Nr. 1 første kommentar på indlægget .

9daac2ef-bfc6-407e-a7cf-d2bca1d8313f

Kærlig Hilsen Christina

Har du lyst, kan jeg også følges på Bloglovin, Facebook
Og / eller Instagram på profilen @Mig_Og_Morskabet

13 comments / Add your comment below

 1. Jeg ville helt klart bruge det på en fødselsdagsgave til Arnold som snart bliver 2 år ❤️❤️❤️❤️❤️

 2. Smukt skrevet og fine tænker bag børnenavne. Og kender godt det med at finde navne som både mor og far kan li.
  Jeg ville bruge gavekortet på navnemærker. Vi har 2 børn i vuggestue og 1 I børnehave så det kunne være ret så dejligt at få sat navn I tøjet.

 3. Jeg vil bruge gavekortet på navnelapper til den mindste som er startet i vuggestue samt sutter med navn på så han ikke mister sit tøj eller sutter 😁 (så har jeg hvertfald gjort mit til det ikke bliver væk)

 4. Tak for en skøn blog med gode indlæg, der kommer lige fra dit store hjerte.
  Jeg elsker dine fortællinger om, hvordan jeres sønner fik lige præcis de navne. Vores børn er helt unikke, en helt særlig blanding af os forældre, lavet i kærlighed. Så deres navne skal også bære en unik betydning med sig – uanset hvor mange der er på fodboldholdet.
  Jeg ville bruge gavekortet til navnelapper. Sirius’ ting bliver tit blandet med de andre børns i dagplejen. Med vores helt specielle efternavn på lappen ville det være super nemt at finde hans ting igen.

 5. Havde også flere navne i spil til begge børn, og navnevalg er en stor beslutning.
  Hvis jeg bliver den heldige vinder skal navnelapperne fornyes til begge børn da lillesøster står foran skolestart om er par måneder så jeg kommer til at have to skolebørn i hhv 00 og 0 klasse ♥️

 6. Fine navne dine fine drenge har!! :0) Vi kunne godt bruge navnelapper til Alfred som lige er startet i vuggestue, jeg har ikke navn på noget endnu, da den pokkers tekstiltusch ikke er min ven. Og det virker da pokkers nemt med de lapper <3 Måske storesøster Elva også kunne bruge lidt til børnehaven.

 7. Ville elske at forkæle min datter med disse fine ting ❤️ Hun starter i institution i foråret, så ville være helt perfekt til at holde styr på hendes tøj 👏🏻

 8. Jeg elsker navnemærker og bruger dem stadig i stor stil selvom ungerne her går i hhv 2, 7 og 10 klasse. Sidste er på efterskole og der er også stort behov for mærkning af alt tøj 😉
  Udover det ville jeg købe navnesutter til min kommende nevø.
  Dejlig fredag til jer.

Skriv et svar