Jeg kan selv… pakke min taske

img_0142

Jeg havde længe ventet på at Aksel, skulle blive gammel nok, til at kunne starte til FDF. Allerede som 3-årig, kunne hans store kærlighed til natur, diversitet og viden mærkes og hvis der er en fritidsinteresse, som favner alle disse værdier og mangle flere, så er det FDF. Samtidigt mener jeg at FDF giver en dannelse, og på mange måder er FDF er godt supplement til vores til tider “skrantende” folkeskole. En skole, hvor politikker og internationale organisationer som OECD og PISA, igen og igen piller skolen fra hinanden. Hos FDF, er vi mennesker, som vi fødes og udvikles, forskellige og med kompetencer der i et samlet fællesskab, giver en unik synergi.

Aksel var 5 år, da han fik en forbundsskjorte på. Det fik han efter sit første onsdagsmøde, hvor han havde grinet højt og inderligt, med andre børn, unge og voksne. Jeg glemmer aldrig Aksels første leder Jeanette. Hun så Aksel for den han var og tog den lidt generte og til tider kejtet dreng til sig og langsomt men sikkert, blev Aksel tryg for at gå til en fritidsinteresse -uden at have mor og far med. Siden Aksels første leder, er flere flugt efter og de har alle været fantastiske – intet mindre. De er energiske, initiativrige, nærværende, tillidsfulde OG nogle ildsjæle, der brænder for det de laver.

Aksel var 5 år, da han fik en forbundsskjorte på. Det fik han efter sit første onsdagsmøde, hvor han havde grinet højt og inderligt, med andre børn, unge og voksne. Jeg glemmer aldrig Aksels første leder Jeanette. Hun så Aksel for den han var og tog den lidt generte og til tider kejtet dreng til sig og langsomt men sikkert, blev Aksel tryg for at gå til en fritidsinteresse -uden at have mor og far med. Siden Aksels første leder, er flere flugt efter og de har alle været fantastiske – intet mindre. De er energiske, initiativrige, nærværende, tillidsfulde OG nogle ildsjæle, der brænder for det de laver.

Når man i min verden, kun er 5 år gammel og skal på sin første lejr, så er det en stor ting – som os kan være grænseoverskridende…. for barn og mor. Glemmer aldrig Aksels første lejr. Sad i skrivecamp og tjekkede uret og telefonen konstant. Hvis de nu ringede og for at se hvornår klokken var over sengetid, altså tiden, hvor Aksel nok kunne opleve den største portion hjemve. Jeg ville lyve hvis jeg sagde at Aksel altid er taget afsted uden et kny, men vi har snakket meget om det at være ked af det, mens man samtidigt føler glæden og omvendt. Vi har tegnet en lagkage, hvor 2 stykker har været ned hjemve og de sidste 8 har været fyldt med sjov og spas. Aksel har helt klart rykket ved sine egne grænser og vi har støttet ham i det, vel vidende om at de voksne der er omkring ham, kender “grænsen” for afsavn.

Dette indlæg skulle faktisk ikke handle om hjemve, men om noget af alt det, som går forud for en lejr.. nemlig det at pakke en taske. Jeg har oplevet hvordan FDF har modnet Aksel, skabe forståelse for orden og hjælpe ham med at have styr på sine egne ting. Jeg lærte ret hurtigt, at Aksel skulle være med til at pakke tasken, for hvordan skulle han ellers vide hvad der var “hans”. Mange af drengene fra FDF, havde sidste år t-shirts med Ninjago, så navnelapper er altid en god ting at have i tøjet. En anden FDF mor, anbefalede mig at pakke dagsposer med tøj og den helt store pakkefejl var ifølge Aksel, at jeg ikke have givet ham en pose med til snavsetøj. Hvor skulle han ellers lægge det beskidte tøj?!

img_0145-2

Med tiden begyndte jeg at trække mig helt fra pakningen og i stedet har jeg lavet en børnevenlig pakkeliste. Aksel elsker den og for ham, er det en del af at skulle afsted på lejren. I weekenden skal Aksel afsted på en ny lejr og igen om en måned pakker han tasken igen, til kredsweekend, hvor hele familien os er med. Til sommer gælder det sommerlejr og for at mindske den tid, jeg bruger på at tegne en pakkeliste, har jeg nu lavet en lille “kopitegning”, som Aksel selv kan farvelægge. Han blev så glad for den, at han uddelte den til de klassekammerater som skal med i weekenden og som os er startet til FDF.

Listen kan tilpasse alt efter den enkelte lejr og sæson. Derudover kan barnet bruge pakkelisten som tjekliste, når de skal hjem igen. Dette gøres ved at krydse den lille boks af. Sol og måne indikerede antal dage og nætter og som forældre kan man så selv tilføre navn og hvilken lejr i toppen af pakkelisten. Derudover kan man selv tilføje ekstra personlige ejendele. Aksel har en dolk som os kommer med og som er tilføjet hans pakkeliste, sammen med en Ipod, hvor der kun ligger lydbøger på, som han kan bruge, når han skal holde siesta eller finder et behov for at koble af.

Hvis du har lyst kan kopien hentes ved at downloade dette billede:

fdf-pakkeliste-migogmorskabet
Ved eventuel deling, bedes almene regler for ophav følges.

Og tænker du – hvad er det der FDF for noget, så synes jeg helt bestemt du skal prøve at besøge
FDFs samlede hjemmeside og se hvor din nærmeste lokale kreds af.

Tusind tak fordi du læste med.

Kærlig Hilsen Christina.

Har du lyst, kan jeg også følges på Bloglovin, Facebook
Og / eller Instagram på profilen @Mig_Og_Morskabet

1 comment / Add your comment below

  1. Det der er SÅ genialt – og meget meget overskudsagtigt. Tak for at gøre det nemt for os andre.. jeg kopierer og printer i flere eksemplarer. Også selvom min søn kun er 2,5 år, ikke går til spejder og nok ikke skal hjemmefra i et godt stykke tid. Men så har jeg dem liggende! Tænker i øvrigt, at mandens ene teenager på 14 år godt kunne få brug for sådan en pakkeliste haha. Det virker som om hjernen slår fra, så snart hovedet skal tænke/strukturere andet end det allermest basale 😂😂

Skriv et svar