Sommer og solskinskys

Flashback
“Ferie – ferie – ferie.. slap nu af du har fri og syng en glad melodi”. Lisa holder min hånd, hendes smukke klang træder frem i mængden af stemmerne. Gunnar slår lystigt på guitaren og alle læreren synger glade med. De virker helt opløftet, de skal selvfølgelig os holde hele 7 ugers fri fra os. Jeg drejer hovedet og kigger mod Tobias, vi smiler diskret til hinanden og en sorg rammer øjeblikkeligt mit hjerte. Vi havde lige forelsket os, siddet hånd i hånd på hans sovesofa mens Savage Garden havde implementeret sig som soundtracket til vores dag, det der skulle blive måned og sidenhen årsdagen. Lige om lidt skulle han til Rom og selv skulle jeg mod de svenske skove og være en del af min mor og hendes kærestes “Din – min og vores familie projekt”. Mit hjerte springer et slag over og hvis ikke det var for Lisas begyndende vuggen frem og tilbage, som var hun en tumling til rytmik, så havde mine tårer fået frit løb. Hendes glæde smitter mig og inden længe stemmer jeg i og ryster min forskud på sorgerne af mig og synger “Op mod solen ler jeg, den vil skinne til ferien er forbi – håber vi” idet vi gynger en gang mere kommer jeg selvfølgelig ud og takt og Lisa og jeg knalder skuldrene sammen, og solbadningens solskinskys begynder at brænde på ny”.

Dette indlæg indeholder reklame
Det er efterhånden mange år siden jeg sad der i gymnastiksalen og sang med på ”feriesangen” og var mærket af ungdomsforelskelsen og det enorme savn jeg følte efter en hel uges adskillelse. Det er os længe siden solskinnets kys har ramt min hud, som et ømt sugemærke. Det der med sommerferie og sol, det er ikke altid noget det hænger sammen her i den danske land. Alligevel er noget begyndt at ændre sig, måske kunne jeg tage den romantiske tanke til mig og sige “det er bare held og det nye danske sommervejr”, men det er nu engang global opvarmning og dertil hører højere og lavere temperatur forandringer. Det gør os, at en blegfis som mig, er lidt ekstra udsat her i sommermånederne. Efter jeg er begyndt at løbe og at 95% af alle mine ture løbes udendørs, så får min hud oftest en naturlig overgang og optrapning til de kraftige stråler. Det betyder dog ikke, at jeg tåler solen i store mængder og det gælder i særdeleshed mine to drenge, Aksel og Carl. Aksel har langt mere pigment i huden end Carl og selvom han er tjekket for eventuelle fejl på den side, så ligner han bare sin mor. Har man set Twilight, så kan han til tider minde om en glimtende vampyr i solen, det hvide hår, den blege hud og de røde æblekinder, bevidner dog om at han nu engang er menneskelig og derfor skal beskyttes mod solens stråler.

En ting er at berede sig på solens stråler, en anden ting er de mange andre forandringer en sommer kan føre med sig. Derfor har jeg på mange måder forsøgt at forberede ungerne, med to simple kreative måder, nemlig en oversigtstegning over vores sommerferie, som på en let og overskuelig måde skal vise ungerne, hvad denne sommer kan og skal byde på. Derudover har drengene lavet hver deres sommerferiebog, hvor de efter behov kan tegne en sommerferietegning og vi derudfra kan snakke om sommerens oplevelser, de store og små. Tænker samtidigt at bogen kan være et god redskab for ungerne, når ferien er slut, dels til minder og til at hjælpe hukommelsen lidt på vej.

En anden sag, som vi har med i kufferten denne sommer, er Reimas Badetøj eller som drengene kalder for haj-svømme-tøj, da de synes de smukke blå farver danner et tigerhaj mønster. Drengene har selv fået lov til at vælge farve og stil og det var ikke helt let for Carl, det var nemlig mange flotte farver.
Hele Reimas badetøj og UV-tøj kan ses på Reimas hjemmeside

Drengene valgte begge Reimas badetøj / UV tøj, hvor Aksel har fået et par Biitzi shorts og en langærmet Isla UV-t-shirt. Carl har valgt et par Tonga shorts og en Fiji UV-t-shirt. Begge sæt har faktor 50 og er enormt let, hurtigttørrende og med god regulering i livet på badebukserne og i det elastiske stof i bluserne. Carls solhat er god til han bader uden T-shirtsen, men fortsat skal beskytte hans sarte nakke og skuldre. 

Badetøjet er let i det og i et åbenbart materiale der gør det er lækkert at løbe legene rundt i langs strand eller pool kanten. Aksel har fået en langærmet badebluse, som hovedsageligt bruges når han har været i bølgen blå og han “fryser” eller til efteråret når han skal på sejltur i Grækenland og skal beskyttes lidt ekstra som de reflekteret stråler. Badetøjet fra Reima kan købes i en række børnetøjsbutikker – heraf blandt andet Tinderbox men på Reimas hjemmeside, hvor der netop nu et lækkert sale.

Jeg håber du kan bruge disse små kreative ferietips og anbefaling på
lækkert solbeskyttende badetøj til ungerne.

Jeg ønsker dig en god sommer.
T
ak fordi du læste med.

Kærlig Hilsen Christina

Har du lyst, kan jeg også følges på , Facebook Og / eller Instagram på profilen @Mig_Og_Morskabet

 

2 comments / Add your comment below

    1. Haha det er herligt, og det er altså et godt ferieminde. Rigtig god ferie til dig og Dagmar.

Skriv et svar