At bo bedre – Del 1. Entréen

Intro
Som det måske er gået op for de fleste, særligt hvis man følger med på min instagram profil @Mig_Og_Morskabet, så er mine elskede løbesko pakket væk. Det er de grundet ønsket om at passe på en voksende mave og konsekvensen af et keglesnit fra 2014. Så hvad sker der, når løberen ikke kan løbe. Hun kaster sig over et nyt projekt. Til oktober skal vores knap 100 km2 store 2 sals lejlighed på Frederiksberg huse katten Cava, opkaldt efter det man kan drikke, 1-2-3 drenge, Aksel 2011, Carl 2014 og Vilmer 2018 samt Hr. Mand og MIG. Det betyder at der skal tænkes kreativt, i kubikmeter OG vigtigst af alt budget venligt, når nu hele vores lejlighed skal “genindrettes” og omtænkes, således at vi kan bo med børn og vores børn kan bo med os.

Igennem en række af indlæg, med titlen “At bo bedre” vil jeg forsøge at tage jer med i, hvordan Hr. Mand og Jeg tænker bolig, indretning og mest af alt kreativt. I titlen på disse indlæg, ligger tanken om hvordan vi som familie kan komme til at bo bedre, uden af skulle føle os nødsaget til at rykke teltpælene op, vi elsker nemlig vores lokalområde, som vi nu har boet i, siden 2007. Derudover vil vores indretning bræger et tydeligt præg af en glæde for genbrug, genanvendelse af egne møbler OG en tanke om vi godt selv kan lave nogle møbler frem for at betale for dem i dyre domme hos diverse interiørbutikker.

Skulle du have lyst, kan du under kategorien “Den der bolig”, løbende finde “At Bo Bedre” indlæggene samt andre boligrelevante indlæg.

Dette indlæg omhandler rummet: Entreen
En entre havde i tidligere tider den funktion, at være rummet hvori en gæst skulle bydes velkommen i. Nu skriver vi 2018 og herhjemme er vi, en klassisk børnefamilie, hvor børn og voksne vælter både ind og ud ad døren. Derudover er vores entre en del af vores gang, som leder ud til alle rum i lejligheden. Det betyder den skal fungere lige meget hvor på himmelen solen står, os når den ikke står og Carl nat efter nat kommer slæbende med puttekanin, pude og dyne i mørket. Rummet skal derfor kunne lidt af det hele og det mente jeg derfor krævede en strategi for rummet, inden vi begynde at genindrette det.

Vi har boet 5 år i vores lejlighed og det kan ses hist og her. Panelerne afspejler at Aksel har kørt Carl rundt i en brio gåvogn og at han dengang ikke bare sådan lige kunne trække et kørekort i Legoland. Rundt omkring alle stikkontakterne ses det tydeligt hvor møgbeskidte mine børns hænder til tider har været og hvor elendig jeg har været til at få tørret væggen over med en klud. Dette problem og løsningen herpå, vender jeg tilbage til. I gangen er der en del trafik, både når ungerne løber rundt og rundt, eller når vi går fra køkkenet ind i spisestuen og omvendt. Eller når vi kommer hjem efter en lang dag på studie/arbejde/børnehave/skole. Det betyder at gangen helst skal være ryddet og gangbar – hvordan gør man en gang, gangbar? Alle disse krav og funktioner, samt en eliminering af irritationsmomenter, har vi skulle indtænke i den genindretning som skulle finde sted.

Jeg indretter bedst ved først at tegne rummet og planlægge dets indretning. Det er ikke altid planen holder, men det fungerer næsten altid. Når jeg har planlagt et rum, kortlagt dets funktioner, så begynder den sjove proces, den kreative. Den hvor jeg suger ideer til mig. Det gøres både via Google, Instagram eller Pinterest. Eksempelvis har vi haft et massivt ønske om at finde en måde at udstille vores børns unikums og tegninger, og her har det været rigtig rart at se på hvilket løsninger der var. Når jeg så har indsamlet en masse ideer, forsøgt at sætte dem sammen til vores personlige stil – oftest gerne med møbler, materialer osv. som vi i forvejen har, SÅ kan projekt indretning gå i gang. Jeg vender altid mine tanker med Hr. Mand og bruger ham i særdeleshed som sparringspartner. Hr. mand og jeg har heldigvis fået arbejdet os ind på en relativt ens stil og holdning til bolig, gudskelov – for vores første hjem i Valby, var lidt et kaos, med sølv tema, læder sofa og IKEA voldtægt. Derfor er mit bedste indretning tip, at man altid laver en lille skitse over hvordan ens rum skal se ud og med de møbler man vil bruge mm. Skitsen behøver bestemt ikke at være pæn, bare den er brugbar for en selv. Skitsen kan samtidigt danne grobund for at lave et mindre budget.

Vores gang består nu her efter dets make-over, primært at de møbler vi havde i forvejen, dog har de fleste fået et lille strejf maling. Særligt den grå maling som vi har valgt at bruge, er valgt ud for tanken om at vores hvide væggen simpelthen ikke kan holdes hvide i længden. Derudover følte jeg, at den klassiske opgangs maling ville være en god økonomisk løsning, som samtidigt gjorde vi mindskede beskidte hvide overflader og områder omkring stikkontakterne. Jeg har derfor malet med en maling med høj glans, derved nem at tørre af, og med en tone der kunne kamuflere beskidte fingre. Jeg valgte at male 110 centimeter fra panel og op, da området ved stikkontakterne så var dækket. Hvis jeg skulle male et andet rum, med en opdeling af farverne, havde jeg nok sat den lavere. Malingen er indkøbt i Røverkøb og har farvekoden Shadow 3C. Jeg har efterhånden købt en del maling i den samme butik og jeg prutter ALTID om prisen, for ja – det kan man godt, selvom det ikke er et krejlermarked. Den grå farve står rigtig godt til Aksel og Carls gule dør, som er en lille signatur detalje herhjemme og med den gode højde til loftet samt de mange døre, mener jeg sagtens rummet kan bære den lidt mørkere grå farve. Da der endelig var malet færdig, kunne den sjove del begynde.

I starten af gangen, den del der er vores entre, har vi en lille børneslagbænk som er købt for en del år siden igennem DBA. Den har fået samme farve som væggen og går derfor lidt i et. I slagbænken ligger alle ungernes sko og huer mm. Over den hænger knagerækken til de voksne og modsat hænger ungernes. Jeg har før haft en knagerække fra Tiger, men den fungerede ikke længere. Derfor har jer hacket et IKEA møbel som oprindeligt er tiltænkt køkkenet. De mange kroge kan presses ned over stængerne, således at de sidder fast – os når man tager sin jakke. Der er nu rigeligt plads til alle ungernes overtøj samt en kammerat eller to’s. Over børnegarderoben har jeg opsat tre opslagstavler, en til hver af ungerne. Tanken med tavlerne er, at de skal skabe et overblik for hver af drengene, så de får indblik i deres dag eller uge. Eksempelvis er Carl i en udflytterbørnehave hver 3. Uge og da han går på sneglestuen, kan sneglen sætte sig på bussen i ny og næh.

OPSLAGSTAVLE DIY:
Tavlerne er lavet af følgende materiale:
En ramme fra IKEA, en kork dækservietter, lidt lim, en klips og et forbogstav fra Design Letters.
Rammerne har fået en klat maling og ellers har de taget 10 minutter at lave. Ungerne elsker dem og de nyder at kunne sætte små vigtige sedler mm op på tavlerne.

I midtersektionen af gangen, har jeg forsøgt at lave et lille børnegalleri, som pynter omkring vores opbevaring. Vi har opsat nogle kasser, købt flere år tilbage i trævarefabrikken. Da gangen er smal, er det begrænset hvor meget opbevaringen vi kan få ude i gangen, men disse skuffer kan lige præcis være der og rumme det nødvendige. Kasserne er malet grå, før var de hvide. Derudover har jeg opsat nogle wire – købt i IKEA, som skaber en fleksibel udstillingsmulighed. Jeg ved godt der i dag findes rammer som kan huse mange tegninger, men jeg synes først og fremmest det er en dyr løsning og yderligere kan de rammer kun udstille er bestemt format og mine unger laver unikums i alverdens størrelser og former. Derfor var wirene en god og billig løsning som ungerne os selv kan benytte. Skuffernes almene greb er skiftet ud med plastdyr indkøbt i mødrehjælpen til 2 kr. stykket. Jeg har fæstet dyrene ved at bore indefra og ud i dyret. Det er vigtigt at plastdyret er massivt. Hvert familiemedlem herhjemme har nu fået sit eget dyr – jeg har fåret.

Modsat skufferne har vi opsat nogle plast kasser, som i tidernes morgen er købt i søstrene gerne. Vi har bordet huller i kasserne og dernæst boret dem op på væggen, hvor de nu er små udstillingskasser, igen til alt det lækre krea ungerne laver. Jeg elsker at være kreativ på min egen måde og jeg ønsker om nogen at mine børn os er det og at de vil dyrke denne kreative side af dem selv. Derfor tror jeg et børnegalleri kan stimulere denne lyst og yderligere så vil jeg gerne have at vores bolig afspejler alle dem der bor herhjemme således at børnene os er tænkt ind i alle rum.

Den sidste ende af gangen leder op til henholdsvis badeværelse, stuen og Aksel og Carls værelse. Døren til deres værelse er malet gul og har almen design letters klisteret på.  Der mangler endnu lidt billeder i rammerne, men da alle rum skal laves om og der derfor os skal nye billeder op, så venter jeg lidt med at fremkalde billederne, så det kan gøres på en gang.

Make-overen i gangen har kostet knap 700 kr., hvor malingen er en af de dyre poster og det tog knap 3 dage at lave hele gang og entre om.

Tusind tak fordi du ville læse og kigge med på denne make-over.

Kærlig Hilsen
Christina

Har du lyst, kan jeg også følges på Facebook Og / eller Instagram på profilen @Mig_Og_Morskabet

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar