At bo bedre : Soveværelset – Småt men godt

Intro
Som det måske er gået op for de fleste, særligt hvis man følger med på min instagram profil @Mig_Og_Morskabet, så er mine elskede løbesko pakket væk. Det er de grundet ønsket om at passe på en voksende mave og konsekvensen af et keglesnit fra 2014. Så hvad sker der, når løberen ikke kan løbe. Hun kaster sig over et nyt projekt. Til oktober skal vores knap 100 km2 store 2 sals lejlighed på Frederiksberg huse katten Cava, opkaldt efter det man kan drikke, 1-2-3 drenge, Aksel 2011, Carl 2014 og Vilmer 2018 samt Hr. Mand og MIG. Det betyder at der skal tænkes kreativt, i kubikmeter OG vigtigst af alt budget venligt, når nu hele vores lejlighed skal “genindrettes” og omtænkes, således at vi kan bo med børn og vores børn kan bo med os.

Igennem en række af indlæg, med titlen “At bo bedre” vil jeg forsøge at tage jer med i, hvordan Hr. Mand og Jeg tænker bolig, indretning og mest af alt kreativt. I titlen på disse indlæg, ligger tanken om hvordan vi som familie kan komme til at bo bedre, uden af skulle føle os nødsaget til at rykke teltpælene op, vi elsker nemlig vores lokalområde, som vi nu har boet i, siden 2007. Derudover vil vores indretning bræger et tydeligt præg af en glæde for genbrug, genanvendelse af egne møbler OG en tanke om vi godt selv kan lave nogle møbler frem for at betale for dem i dyre domme hos diverse interiørbutikker.

Skulle du have lyst, kan du under kategorien “Den der bolig”, løbende finde “At Bo Bedre” indlæggene samt andre boligrelevante indlæg.

Soveværelset – Småt men godt

Det er nok de færreste kvinder, der bruger denne sætning omkring noget i deres soveværelse.
Ikke dets mindre er det familiens betegnelse om Hr. Mands og Mits soveværelse, det er nemlig småt men godt. 

I tidernes morgen, da vi fik plantegningen over vores lejlighed, snakkede vi ganske kort om rum delingen og vi var hurtigt enige om at vi som forældre gerne gav afkald på det store soveværelse, til fordel for vores børn. Det er en beslutning jeg aldrig har fortrudt. De første 5 år i lejligheden, har vi haft et stort klædeskab på drengenes deleværelse men i forbindelse med denne make-over af hele lejligheden, er skabet nu endnu engang blevet flyttet, bare ikke ind til os, der er simpelthen ikke plads. Noget af det vi som børnefamilie virkelig har brug for, er opbevaring og praktiske løsninger. Dårlig opbevaringsløsninger medfører hos os, rod, kaos og ofte uhæmmet brok over alt der ligger og flyder (det er helt klart mig der er værst på den konto). Derfor har vi i make-overen af soveværelset indtænkt en masse praktisk opbevaring.


Hr. Mand er knap 2 meter høj og derfor er vores senge 220 lang og 200 bred. Det passede heldigvis præcis med den bredte vores soveværelse har, derudover er vi sikret imod at vores børn ikke bare sådan lige, triller ud af sengen. Alligevel følte vi ikke at vores soveværelse blev udnyttet optilmalt førhen. Vi har selvfølglig haft bedrollers under sengen, som så mange andre, men de var altid upraktisk at komme til. Derfor gik vi med tanken om at udnytte den gode højde der er herhjemme. Der er knap 3 meter til loftet i alle rum, så der er alligevel en del af give af. Med en baby påvej, mente vi dog ikke at en hems var den ideelle løsning da vi formentlig skal ind og ud ad sengen midt om natten, de første mange måneder. Planen er at Vilmer skal sove ved min side, men lur mig om han ikke skal have ren ble eller pisser det hele igennem i ny og næh. Derfor har vi valgt at hæve sengen, så vi fortsat kan stige ind og ud relativt nemt. Jeg tegnede derfor først et plato, hvor sengen lå opppe og der var plads til opbevaring nede. Da trævare hurtigt kan løbe op i en relativ høj pris, besluttede vi os at gøre brug af genbrugsmøbler, her kommoder, for at skabe gode opbevaringsmuligheder og samtidigt holde bugdet nede. Vi fandt derfor en brugt IKEA Malm kommode på dba til 200 kr. Kommoden har 6 skuffer. Ud fra den bygget vi et skellet med lægder, plader, ventilation, sengegavl og vupti, sådan fik vi skabt et nyt soveværelse med gode opbevaringsmuligheder.

Gør Det Selv
Har du mod på at give dig i kast med lignende løsning enten til dig selv eller dine børn, så kommer her en lille gør-det-selv guide. Vi har brugt 700 kr. på at bygge denne seng eksklusiv madrasser og skammel.

Du kan alt efter det møbel du anvender selv vælge højden på din seng. Jeg synes Ikea Malms serie er enorm let at arbejde med og kommoderne har rene enkelte linjer. Derudover så kan de købes relativt billigt brugt og fra ny, hvis man foretrækker den slags. Generelt synes jeg godt om genanvendelsestanken og ikke mindst det at spare penge.

Vi har placeret kommoden for enden af sengen og dernæst bygget et skellet af lægder. Lægderne fæstnes i en ramme med støtteben under og her kan vinkelbeslag virkelig anbefales. Da vi har et vindue for enden af vores seng, har vi valgt ar bygge en høj sengegavl, som har en lille hyldekant hvor telefoner, drikkedunke mm kan ligge om natten. Pladerne er fundet i en restekasse i byggemarked Silvan. Sengegavlen er bygget omkring mindre brædder og beklædt med pladerne.

Efter at have lavet skellet til sengen, har vi skåret nogle tykke MDF plader til. Pladerne er udregnet til at have mellemrum imellem sig. For derved at skabe luftcirkulation under sengen og fra vores radiator. Pladerne er ikke borret fast, da vi derved kan anvende pladsen under sengen til opbevaring og relativt let kan lægge noget under sengen. Lige pt. Står der alt det tøj som jeg ikke kan passe grundet min runde mave og alle ting, tøj og udstyr der er købt til Vilmer. Jeg tænker opbevaringen under sengen, er det bedste sted at gemme julegaver, når tiden er til det.Da kommoden ikke havde samme bredte som sengen, har vi bygget en lille liste i hver side ad sengen, for at have lukket helt af til rummet under sengen.

Det tog en god arbejdsdag at lave denne seng og sengegavlen og det var relativt simpelt arbejde.
Da vores nu hævet seng gør vi ikke har direkte adgang til vores vindueskam, valgte vi at opsætte en lille hylde længere oppe i vinduet, hvor der kan ligge lidt bøger og stå andet nips.


Udover kommoden, er der selvfølgelig os sneget sig lidt loppefund ind i soveværelset, blandt andet denne fine lampe. Så det er vores nye soveværelse, småt men godt, med udnyttelse af kubikmeterne.

Tusind tak fordi du ville læse med.

Har du lyst, kan jeg også følges på , Facebook Og / eller Instagram på profilen @Mig_Og_Morskabet

 

4 comments / Add your comment below

 1. Hej herhjemme overvejer vi selv den samme løsning med Malm kommode under en boks madras, men jeg er simpelthen nervøs for, om sengen er for højt oppe.
  Har det været et problem for jer, at skulle kravle op og ned fra sådan en høj seng (med en baby på armen)?

  Mvh. Mia

  1. Hej Mia.

   Vi er simpelthen så glade for denne løsning og vi har ikke fortrudt er sekund.
   Hvordan er jeres soveværelse – ville sengen som vores blive skubbet ind i rummet, og have væg på hver side eller hvordan ? Det har en stor betydning for mig 🙂 da baby kan sammensove og de store os, uden jeg frygter de triller ud af sengen.

   Det er nemt at komme ned ad skamlen, ofte “rutsjer” jeg faktisk ned og går op ad skamlen om natten. Sengen var KUN problematisk da jeg var højgravid, fordi jeg ikke kunne trille ud men skulle op og sidde og dernæst ned men det overlevede jeg 🙂

   Håber mit svar var behjælpelig

 2. Hej Christina, tak for svar😊
  Vores seng vil også blive “skubbet ind” men sidelæns. Så den ene side står op af væggen, og den anden side(hvor vi regner med at skufferne skal åbnes ud af) vender ud i rummet. Samtidig er der en lille smule plads imellem fodende og væg.
  Jeg har også tænkt ifht babys sikkerhed, men det kan jo ske i hvilke som helst seng, hvis baby ligger ud af..

  Men jeg er glad for at høre at højden på sengen ikke er et problem for jer, for det er det der fylder herhjemme 😄🙈
  Det nemmeste vil klart være en malm kommode der kun er to skuffer høj, men der er bare mere opbevaringsplads, hvis kommoden er tre skuffer høj😊

  Tænke tænke 😊

  1. Hej mia. Har fået slået besked om kommentarer fra . Hvad er i endt med ? Tror du vil blive overrasket over hvor hurtigt man vender sif til en høj seng 🙂

Skriv et svar