At bo bedre: Et deleværelse til to brødre.

Intro
Som det måske er gået op for de fleste, særligt hvis man følger med på min instagram profil @Mig_Og_Morskabet, så er mine elskede løbesko pakket væk. Det er de grundet ønsket om at passe på en voksende mave og konsekvensen af et keglesnit fra 2014. Så hvad sker der, når løberen ikke kan løbe. Hun kaster sig over et nyt projekt. Til oktober skal vores knap 100 km2 store 2 sals lejlighed på Frederiksberg huse katten Cava, opkaldt efter det man kan drikke, 1-2-3 drenge, Aksel 2011, Carl 2014 og Vilmer 2018 samt Hr. Mand og MIG. Det betyder at der skal tænkes kreativt, i kubikmeter OG vigtigst af alt budget venligt, når nu hele vores lejlighed skal “genindrettes” og omtænkes, således at vi kan bo med børn og vores børn kan bo med os.

Igennem en række af indlæg, med titlen “At bo bedre” vil jeg forsøge at tage jer med i, hvordan Hr. Mand og Jeg tænker bolig, indretning og mest af alt kreativt. I titlen på disse indlæg, ligger tanken om hvordan vi som familie kan komme til at bo bedre, uden af skulle føle os nødsaget til at rykke teltpælene op, vi elsker nemlig vores lokalområde, som vi nu har boet i, siden 2007. Derudover vil vores indretning bræger et tydeligt præg af en glæde for genbrug, genanvendelse af egne møbler OG en tanke om vi godt selv kan lave nogle møbler frem for at betale for dem i dyre domme hos diverse interiørbutikker.

Skulle du have lyst, kan du under kategorien “Den der bolig”, løbende finde “At Bo Bedre” indlæggene samt andre boligrelevante indlæg.

Dengang jeg ventede Aksel, var jeg igennem Børn I Byen til foredrag med en boligstylelist, som havde specialiseret sig i indretningen af børneværelser. Det var et foredrag, som var lidt forud for sin tid, da der i 2010 ikke fandtes brands der udelukkende specialiserede sig i interiør til børn. I dag er det en helt anden sag og det er ikke længere kun Sebra og Ferm Living, som pryder på børneværelserne rundt om i landet. På Facebook findes der er hav at grupper, for forældre der elsker indretning af børneværelser. Der kan være mange holdninger til hvordan et værelse kan og skal se ud, når det er til børn. Selv tænker jeg altid på det boligstilisten havde talt om dengang i 2010. Hun havde så fint snakket om vigtigheden i at børn var repræsenteret i alle hjemmets rum, da et hjem jo gerne skal afspejle alle dets beboere. Yderligere fortalte hun hvor paradoksalt det nu engang var og er, at en stor del forældre bruger de første mange år af barnets liv, på at putte barnet og dets leg ind på barnets værelse, for så, når barnet så “endelig” opholde sig derinde – når det rammer teenageårene, kæmper selvsamme forældre med at hive barnet ud i resten af huset.
Hvad andre gør og tænker, det er deres sag, men herhjemme, der skal vi alle have lov at være her, i alle husets rum. Inden vi begyndte at lave lejligheden om, var et større hjørne af stuen dedikeret ungerne. Her var der et såkaldt “legehjørne”. Legehjørne er nu flyttet ind i et andet rum; som, jeg når tiden er til det, viser frem i min række af indlæg “At Bo Bedre”. Dette indlæg omhandler et af vores hjems, nu to børneværelser, nemlig værelset som Aksel på 7 og Carl 4½ deler.
For 2 år siden byggede jeg nogle nye senge. Sengene er hacket og i Indlægget: Her Bor Aksel og Carl har jeg skrevet om hvordan sengene er bygget. Nu her 2 år senere, er Aksel og Carls værelse blevet udsat for en mini make-over, da vi har valgt at rykke vores store klædeskab og drengenes kommode ind i et andet rum. Omrokeringen har frigjort en hel væg og muligheden for at tænke i gode opbevaringsløsninger af drengenes legetøj. I min verden starter en leg, i det øjeblik legetøjet findes frem fra dets plads, herhjemme har alt legetøj en plads. Noget er i en kasse, skuffe eller placeret på en hylde, men en ting er sikkert, alt har sin plads. Jeg tænker det at kunne kigge på legetøj som en todelt proces, en der dels kan inspirerer til fantasifulde lege og samtidigt kan forstyrrer øjet og derfor er meget af Aksel og Carls legetøj pakket “væk” fra det blotte øje.


Aksel og Carl har overtaget vores gamle karlekammerskab, som har fået en klat maling. Skabet er købt for små 5 år siden på dba, til 500 kr. Førhen var skabet gult, som døren indtil deres værelse, men da det hovedsageligt er blå nuancer på deres værelse, valgte jeg at male den klare gule farve over. I skabet står der alt fra magtformers, polly pocket, lego og playmobil. I kisten, ved siden af skabet, som os er indkøbt på dba til sølle 150 kr. ligger der ridderfigurer, drager osv. Jeg har lavet en lille plade som er sat i som rumdeler. Så i den ene side er figurerne og i den anden drengenes udklædningstøj. Kisten fungerer perfekt til formålet og jeg elsker virkelig dets smukke turkise farve, der lyser godt op i rummet. Resten af væggen er prydet med hjemmelavet “vandmænd”, billeder og en ribbe, som er købt på et loppemarked i sommers og sidenhen blevet. Den ene ramme er lavet efter guiden på Sabinas Verden, i stedet for lister har jeg brugt de pinde man får med fra farvehandleren til at røre malingen op, de er ganske gratis og med den make-over vi efterhånden har været igennem, tror jeg ikke røverkøb ser noget problem i vi har fået brugt pindene på en kreativ måde.


Jeg elsker at skabe små rum i rummet og opbygge er rum med zoner. Zonerne skal så bindes sammen igennem de materialer, møbler og farver som vælges. Aksels og Carls senge er tiltænkt til at være to små private rum i deleværelset og med det lille skrivebord der er under sengen, så får deres værelse flere funktioner, udover at være et sted man kan lege.

 


På deres værelse er plads til at folk i alle størrelser kan slå sig ned, da vi har valgt at placere en gammel klunset lænestol i rummet. Vi bruger den primært til at læse bøger i og Aksel sidder ofte i stolen og lytter til en lydbog. Da drengene fortsat nød at jeg lyttede med da de legede, sad jeg ofte i stolen og læste en bog, mens de legede. På den måde har stolen gjort det lettere for os at være med. En lille anekdote til stolens historie i vores hjem, er at mit vand, dengang jeg ventede Carl, gik da jeg sad i den stol – vi har derfor haft udskiftet det skind som ligger på stolen og som dækker over et kæmpe brændemærke som stolens tidligere ejer har haft lavet.


Den ene væg på værelsets et dedikeret til litteraturens verden, da jeg mener at litteratur er med til at udvikle fantasien, både for store og små. Bøger, både dem som kan læses med billeder, lyttes til på lydbog eller tegnes fylder en del i vores hverdag og da jeg samtidigt mener bøgers forsider er små kunstværker – særligt børnebøgers, så ser jeg os hele væggen med boghylder som en lille udstilling. Over bøgerne hænger lidt billeder og to klassiske ikea hylder. Hylderne er pt. tomme, da vi er ved at rykke rundt på legetøjet imellem de to børneværelser, men jeg forestiller mig at noget vil ende med at stå fremme i dets form og andet vil komme i nogle kasser mm.Ved siden af lænestolen er der en kiste, lidt æsker og endnu et klunsermøbel som rummer en masse playmobil. Vi har i denne makeover forsøgt at få skabt en masse opbevaring af det som kan komme galt i halsen på en tumling og derfor var vi ekstra glade da vi fik gjort plads til netop den kommode. På væggene hænger igen lidt billeder, dyrehoveder og nogle gamle bogkasser fra trævarefabrikkens udsalg, som vi førhen har haft hjul på. Det har været rigtig vigtigt for mig, at vi har forsøgt at genindrette os med de møbler vi havde i forvejen og derfor er det kun den turkise kiste og ribben som er nye møbler i hjemme. Resten har fået en lille klat maling og lak – da de derved ofte er lidt mere slidstærke og derfor tåler lidt vild leg. På den måde har den genindretning som vi har lavet på værelset kostet 400 kr. Malingen er rester fra de andre rum og lakken havde jeg fra dengang jeg byggede ungernes senge.

Jeg håber du kunne bruge lidt af de fif jeg kommer med i dette indlæg og ellers måske kunne få lidt inspiration til hvordan man kan lave små rum og zoner i et rum – deleværelse.

Tusind tak fordi du læste med.

Har du lyst, kan jeg også følges på , Facebook Og / eller Instagram på profilen @Mig_Og_Morskabet