Sov (NU) sødt lille skat

Illustration Maria Buchmann – Vilter.dk

Dette indlæg indeholder reklame

De er så søde, sådan som de ligger der på puden, i akrobatiske positioner, krydret med et strejf af yoga posering. Håret som stritter ud til siderne, dynen som omslutter deres krop og i ny og næh bevæges læberne, som var de et spædbarn ved mors bryst. De er så søde (også) når de sover – men hvorfor pokker skal det til tider være så svært at sende ens yngel afsted mod drømmeland?!

Jeg ved vitterligt ikke hvad det er, men jeg synes personligt lovningen på total stilhed, muligheden for at oplade kroppen og bare lulle mig hen i en anden verden er yderst tiltagende. Lovningen på søvn, kan forføre mig som ingen anden, men mine børn derimod. De forvandler sig somme tider til små natugler, idet de træder indover dørtærsklen til deres værelse efter klokken 18:30. Selv samme børn, som netop har haft en ansigtsmaske på, lavet af “one-pot-pasta” sovsen, fordi de i træthed har knaldet hovedet ned i tallerkenen. Hertil får jeg som mor lyst til at spørger “Hvad fanden sker der og… hvor er sluk knappen?!”.. det er heldigvis ikke kun mig der tænker denne tanke, fædrene Anders og Lars er i samme båd eller det var de. De fik nok og begyndte derfor at udarbejde godnathistorier, som var søvn dyssende på den gode måde og de har netop lanceret godnathistorieuniverset Vilter.dk, hvor man her kan læse en række af Vilters godnathistorier.

Karakteren Vilter en fantasifuld fætter, som banker på ens barns sengestel og invitere dem med på en rejse, nogen gange til Bolsjefabrikken i vulkanen, omvendt planeten eller verdens højeste hus. Invitationen er yderst personlig, idet man som forældre let som en leg kan indtaste få informationer om ens barn, så som alder, navn på ens barns bedste venner og måske endda sove-kramme-dyr. Disse informationer formaterer sig så ind i hver enkel drømmehistorie som man vælger adgang til på Vilter.dk – Der er gratis adgang til 5 godnathistorier på Vilter.dk og med mulighed for tilkøb af flere historier.

Er man forældre til et barn, som ikke er navngivet med et navn, som er det eneste i Danmark. Så har vi alle oplevet den lille euforiske stemning der kan opstå i det øjeblik ens barn møder en navnesøster eller bror. Vores Carl troede jo vitterligt at Carlsbergbyen var HANS indtil for ganske nyligt. Desværre giver navnedelingen i dette tilfælde ikke adgang til en af de mange attraktive lejligheder, men i det øjeblik at drømmefangeren Vilter stod på sit luftskib og rakte Carl hånden, så skete der noget nær magisk. En kontakt mellem det litterære og Carls fantasi, som spandt sig sammen og derigennem gjorder det muligt for Carl at drage afsted på en magisk rejse. Rejsen blev understøtter af min forkølet stemme, der ganske sagte læste op, mens mine øjne i ny og næh så hvordan vaskemærket på Carls puttekanin fik lidt ekstra nus, hvilket altid har været forstadiet til at øjenlågene er gået i og sørme så, inden jeg nåede sidste linje, havde han lagt sig til rette på sådan en måde man som højgravid bliver grøn af misundelse over.

Vilters godnathistorier er skrevet i en let og forståeligt sprog, lidt ala Villads fra Valby. Jeg synes ofte det kan være rart at sidestille børnelitteratur med hinanden – da det jo efterhånden findes mange forskellige genre inde for børnelitteratur. Karakteren Vilter Ørngot er eventyrlystig, betænksom og på mange måder ham man gerne ville kende, dengang man selv var barn. Så Vilter er en karakter som jeg tror både drenge og piger kan forholde sig til, ligeledes er hans oplevelser og rejser krydret med et strejf af Peter Pan som i hvertfald gjorder at mine drenge bed på, da der er en tilpas mængde spænding som griber læseren og dets medhøre. En oplæsning tager små 10 minutter, hvis man giver så tid til at læse rytmisk og med historisk indlevelse, hvilket jeg mener er en god længde på en godnathistorie læsning.

Hvordan gør man?
Vilter.dk opretter man en profil, her er det både muligt at få gratis adgang til 5 godnathistorier, hvilket jeg synes er rart, da man jo aldrig ved om lige netop denne fortælling taler til ens barn. Rent praktisk opretter man ganske simpelt en profil på Vilter.dk Herinde kan man så indtaste oplysninger om ens barn og se en oversigt de forskellige godnathistorier. Nogle er som sagt gratis og ellers er det muligt at købe drømmepakker med hele 10 drømme i, for 69 kr. Når man først har købt historierne har man adgang til dem i evig tid. Fortællingen kan oplæses direkte fra telefonen og er sat godt op til mobilt brug.

Personligt tiltaler det mig ikke at sidde og læse op med telefonen, os selvom om historien ikke er illustreret med billeder og derfor printede jeg mine udvalgte historier ud og er man rigtig kreativ, kan man lave en lille mappe med Vilters godnathistorier.

Illustration Maria Buchmann – Vilter.dk

Jeg tænker at tanken bagom Vilters lette tilgængelighed og brede mulighed for at tilpasse det enkelte barn er hele grund ideen – udover at hjælpe børn med at falde i søvn og komme godt afsted på en drømmerejse. At jeg så er lidt iPhone forskrækket og helst ikke vil læse op fra telefonen, er jo en smags sag og man kan heldigvis som jeg har gjort, printe historierne ud. Aksel og Carl har derudover nydt at se på de få illustrationer der er lavet af Vilter.

På Vilter.dk er der samtidigt mulighed for at læse om råd og vejledning til den gode putning og nej vi er ikke ude i søvntræning, men helt basale anbefalinger og guides fra kyndige fagpersoner som fortæller om alt fra aldersgruppers behov for søvn, søvns opbygning – det tror jeg måske mange forældre ved lidt om – personligt ved jeg at man, når der er spædbørn på matriklen, efter 45 minutters søvn har en øget risiko for at vække en yngel, da der omkring de 45 minutter er en overgang mellem den ene og anden type søvn.

Illustration Maria Buchmann – Vilter.dk

Momstertest.dk kan du læse min og andre Momster mødres anmeldelse af blandt andet Vilter.dk og en række andre børnefamilieære produkter og forglem ikke, at Momster d. 7 oktober afholder Momster Market, hvor en masse af de producenter vi Momster mødre løbende har testet produkter igennem, stiller en stand op og sælger en række af deres lækre produkter til messepriser. Du kan læse meget mere om Momster Market på  Momster Market Facebook Side.

Tusind tak fordi du læste med

Har du lyst, kan jeg også følges på , Facebook Og / eller Instagram på profilen @Mig_Og_Morskabet

Skriv et svar