At bo bedre: Et legeværelse med plads til baby eller er det omvendt?

Intro
Som det måske er gået op for de fleste, særligt hvis man følger med på min instagram profil @Mig_Og_Morskabet, så er mine elskede løbesko pakket væk. Det er de grundet ønsket om at passe på en voksende mave og konsekvensen af et keglesnit fra 2014. Så hvad sker der, når løberen ikke kan løbe. Hun kaster sig over et nyt projekt. Til oktober skal vores knap 100 km2 store 2 sals lejlighed på Frederiksberg huse katten Cava, opkaldt efter det man kan drikke, 1-2-3 drenge, Aksel 2011, Carl 2014 og Vilmer 2018 samt Hr. Mand og MIG. Det betyder at der skal tænkes kreativt, i kubikmeter OG vigtigst af alt budget venligt, når nu hele vores lejlighed skal “genindrettes” og omtænkes, således at vi kan bo med børn og vores børn kan bo med os.

Igennem en række af indlæg, med titlen “At bo bedre” vil jeg forsøge at tage jer med i, hvordan Hr. Mand og Jeg tænker bolig, indretning og mest af alt kreativt. I titlen på disse indlæg, ligger tanken om hvordan vi som familie kan komme til at bo bedre, uden af skulle føle os nødsaget til at rykke teltpælene op, vi elsker nemlig vores lokalområde, som vi nu har boet i, siden 2007. Derudover vil vores indretning bræger et tydeligt præg af en glæde for genbrug, genanvendelse af egne møbler OG en tanke om vi godt selv kan lave nogle møbler frem for at betale for dem i dyre domme hos diverse interiørbutikker.

Skulle du have lyst, kan du under kategorien “Den der bolig”, løbende finde “At Bo Bedre” indlæggene samt andre boligrelevante indlæg.


Det sidste rum vi har lavet en make-over af herhjemme er vores gamle spisestue, som nu er blevet til Vilmers værelse / et legeværelse til alle 3 drenge. Det har været enormt befriende endelig at få lavet det sidste rum på matriklen, den hurtige læser vil nok tænke her “Du mangler at vise stuen?!” Og ja – den kommer – lige om snart. Der har været noget særligt over at lave lige præcis dette rum, da det er ham, der med tiden skal sove derinde, som er skyld i hele vores lejlighed er blevet lavet om de sidste 20 uger. På mange måder har mit rede byggeri dækket over at jeg først skulle plante et træ, se det vokse, sikre at diverse grene var stærke nok, inden jeg endelig kunne træde ud på en udvalgt gren og sige “SÅ skal der bygges rede”.

Vilmers værelse er ikke kun Vilmers, ligesom at Aksel og Carl heller ikke har deres eget værelse, så deles børneværelserne herhjemme. Aksel og Carl deler værelse og du kan læse om deres værelse i indlægget: At bo bedre : Et deleværelse til to brødre. Vilmer kommer os til at dele værelse, bare på en lidt anden måde. Grundtanken bagom rummet har været, at vi med erfaringen fra vores to store drenge har lært, at en tumling leger uhyre meget der hvor mor og far er. Samtidigt er det enormt vigtigt for os, at vi kan være tilgængelige og nærværende når vores børn leger, ved dels at opholdes os tæt sammen. Da vi med sammenlægningen af stue og spisestuen fjernede drenges gamle legehjørne, så blev vi ret hurtige enige om, at det for vores familie ville give bedst mening, hvis vi fortsat have et sted udenfor drenges værelse, hvor der kunne være fri leg for drengene og gerne i forlængelse af stuen. Derfor besluttede vi at Vilmers værelse samtidigt skulle være et legeværelse og med de gamle dobbeltdøre imellem lejlighedens to største rum, gav det mening for os, at vi lavede den gamle spisestue om til et baby og legeværelse. Da Aksel og Carl gerne vil kunne lukke en dør og trække sig til tider, så har legeværelset nu gjort at der er to rum man kan lukke af. Vilmer tager formentlig først værelset i brug når han er de små 10 måneder gammel og der vil og skal fortsat være plads til både Aksel og Carl i legerummet.

Ligesom da jeg lavet Aksels og Carls værelse, så arbejder jeg bedst ud fra tankerne om at have zoner i rummet, som er tiltænkt hver sin funktion. Babyværelset og legeværelset har udover at være tiltænkt ungerne, os til formål at opbevare alle i familiens tøj. Vores gamle pax skab fik en makker, ved at søge lidt på DBA, hvor vi fandt endnu et pax skab, til den nette sum af “hent selv”. Her kan man altså ikke andet end elske DBA og Ikea, for da vi fik samlet skabet, så manglede der lige 3 hylder og da pax er et af IKEAs mest populære garderobeløsninger, lidt ligesom da der på alle teenageværelser i 00’erne var et lack bord, så kan man ganske nemt og billigt opgradere sit klunset IKEA skab. Skabet har derfor kostet lidt armkræfter og 75 kr. for 3 nye hylder. Over skabet har vi placeret praktiske og slidstærke kasser, som kan rumme lidt af garderoben som er sæsonpræget. Vi er snart en familie på 5 og derfor er opbevaring en vigtig ting herhjemme.Baby-hjørnet er lavet ud fra tanken om det skal være hyggeligt, personligt og markere hvor Vilmers hjørne er. Til at markere dette, har jeg malet et trekantet felt omkring Vilmers tremmeseng, der ligesom skabet og kommoden, er købt på DBA. Møblerne har sammenlagt kostet 575 kr. På sengen har vi boret to gallerihylder fast, hvorpå der med tiden skal stå tumlingevenlige bøger, som kan tåle den orale fase. Over sengen hænger der ræve i alle afskygninger, et af billederne er fundet på Reshopper, et andet er lavet af min dygtige veninde som er grafisk designe, to andre er købt og “sprælleræven” er lavet en fredag aften, til vild med dans sæsonstarten. Desværre har jeg ikke formået at få sprællemekanismen til at fungere godt nok til at jeg synes den fortjener en DIY, men skulle man have mod på at lave sin egen sprællemand, så har jeg brugt bagpladen fra en kommode, vi måtte kassere pga. slid. Derpå har jeg tegnet krop og ben samt hale særskilt, delene er skåret ud med en rundsav som er slebet, malet og boret små huller i, hvortil “soldateben” er trukket igennem og har lukket delene fast. Her skulle en korrekt optrækning af snore gøre det muligt at skabe en sprælle effekt, det skete ikke, men jeg synes dæleme Ræven er dekorativ og passer godt ind i billedevæggen sammen med dyrehovet fra Jellycat. Over sengen har jeg ophængt honeycombs, med det formål at skabe en afdæmpet uro og samtidigt trække det høje loft lidt ned. 


 

Puslebordet er lavet af en klassisk IKEA malm kommode, med en babysafebase ovenpå og en Leander pulsemåtte. For at kunne bore denne kommode fast og have en plan overflade, som var dyb nok, har vi bygget en radiatorskjuler. Derved at vindueskarmen forhøjet og forlænget, og vi kan udnytte den til dels at have en stor rumlig pusleplads og ekstra opbevaringsplads til nogle af vores babyting. Over pulsemåtte hænger en uro, som er købt over DBA. 
Vi synes Vilmers hjørne på den ene side er afgrænset og samtidigt flyder sammen med resten af rummer, hvilket var grundtanken, dengang vi snakket om hvordan værelset skulle udformes. Da rummet nu engang kun har den størrelse det har, har vi valgt at den amme og puttestol som skal være i rummet, må flexe lidt i dets placering mellem stue og babyhjørne og det er et kompromis vi har måtte æde for at sikre en god komfortabel mulighed at amme og synge vuggeviser i. 

Da der er knap 3 meter til loftet og jeg elsker at indtænke kubikmeterne i min indretning, så har jeg hele tiden gået men en drøm om at bygge en hems. På Aksels og Carls værelse hacket vi en gammel Flexa seng, men da den vægplads vi havde ikke matchet med de senge vi kunne få DBA mm. Så måtte jeg i gang med at designe vores egen hems eller opløftet legekrog. Sådan en proces er enorm nervepirrende, særligt når man ikke er håndværker uddannet, men bare lidt hobby-handy-woman. Jeg søgte derfor på pinterest for at hente inspiration til at lave hems, som jeg derfra kunne redesigne ind i vores stil. Nu her efter at have bygget en hems der er 110*190 og hævet 140 cm over jorden, så kan jeg ikke andet end at anbefale alle at bygge en højseng eller hems, hvis de lyster.Skulle man dette, kan du snart finde en fuld DIY til hvordan du bygger din egen hems, højseng eller ophævet legekrog, her på bloggen. Bemærk venligst at jeg hverken er håndværker eller anden form for fagmand og derfor kunne man sikkert lave en smukkere løsning, vi er dog helt vilde med vores hems/legekrog herhjemme.

Hemsen er tiltænkt at skulle huse de store drenge og yderligere er stigen udformet således at man først kan komme op; når man er motorisk kyndig til det. Hvilket forhåbentligt kan holde Vilmer på jorden de første par år. Da hemsen er tiltænkt de store drenge, er det os den type legetøj som er placeret deroppe, faktisk er det kun en type, da drengene har så meget Lego, at vi valgte at flytte en god portion fra deres værelse op på hemsen. Det har fungeret over alle forventninger og ved at droppe en opbevaring af farvesorteret legoklodser, for i stedet at blande dem sammen i en stor gammel kuffert, købt på Reshopper til 150 kr., har vi fået to drenge der nu bygger langt mere ud fra fri fantasi. Den lille kurv er os fra Reshopper og den lille sorte kuffert er fundet i Mødrehjælpen. Begge dele opbevarer lego, stort og småt, legomænd og tilbehør.


For at skabe en udsmykning, som gav mening for børnene, har jeg lavet vi en lego tavle, hvor legomænd kan stå udstillet. Klodserne er limet fast med super lim og købt i en lego butik. Klodserne kan os bestilles på legos egen hjemmeside.

Under hemsen er der legetøj tiltænkt en tumling, legetøj som ikke er farligt når et barn i den orale fase leget med det. Derfor er der Duplo, Dyr og et legekøkken til at understøtte rollespilslege. Drengene leget fortsat i legekøkkenet i ny og næh og det har altid været et hit herhjemme. Køkkenet er fra IKEA og vi har så givet det et personligt præg ved at sætte en rigtig vandhane på og male det. Både kassen til opbevaring af legetøj og kassen over køkkenet er købt hos trævarefabrikkens udsalg. Vi elsker at have transportabelt legetøjskasser, som ungerne selv kan kører igennem hytten. Hjulene er købt i IKEA.

Jeg håber et lille kig indenfor på dette legeværelse og Vilmers værelse har kunne give lidt inspiration til hvordan man kan udnytte et rums mange kvadrat og kubikmeter, samt lave et værelse der er tiltænkt flere aldersgrupper.

Tusind tak fordi du ville læse med.

Kærlig Hilsen Christina

Har du lyst, kan jeg også følges på , Facebook Og / eller Instagram på profilen @Mig_Og_Morskabet

 

 

2 comments / Add your comment below

  1. Tak for super god inspiration til værelses-indretning. Jeg skal ihvertfald planke et par ideer til make over af min 3-åriges værelse. 😁

Skriv et svar