Hvad skal der i fødetasken?

Dette indlæg indeholder reklame

Det kan ikke anbefales, at man en sen aften, står og kigger klædeskabet, skuffer og toiletsager igen, mens man hvert 4,5 minut afbrydes for af lave elefantdansen, to skridt frem og et tilbage mens vejrtrækningen er dyb og fokuseret. Min hospitalstaske plejer at blive pakket i god tid – men i denne omgang var det som om Vilmer ville være i endnu bedre tid end tasken. Det var heldigvis bare en øvelse, men tasken blev da pakket.

Indlægget her indeholder en lille guide til hvad der kan være godt at pakke til fødsel og den efterfølgende tid på barselsgang eller hotellet. Vilmer og jeg har i denne omgang fået visiteret to dage på barsles hotellet, til trods for jeg er tredje gangs mor, og det passer mig faktisk ganske udmærket.

To slags tasker.
Jeg synes personligt det fungerer bedst at pakke to tasker.
En til fødestuen og en til barselshotellet.

Efter fødslen kan ens partner eller fødselshjælper hente den taske der er tiltænkt barselsgang eller hotellet i bilen, hvis man ikke er i bil – ja så står den taske bare i et hjørne på fødestuen.

Tasken til fødslen
Hvad skal man tage med sig på fødegangen?
Det er virkelig en smagssag – det jeg synes der er vigtigst, er man tager det med man selv tænker kunne være godt for en og ikke hvad man tænker personalet synes er ok. Jeg ved det er bandlyst at have levende lys med, men arbejder man sindssygt godt med rytmiske toner, så er det måske en god ide at tage en musikafspiller af en slags med ind på fødestuen. En ting synes jeg dog man skal overveje og have med sig, når man pakker tasken – lad vær med at forvente eller gå ud fra at hospitalet har det ene eller andet til rådighed, så hellere være på den sikre side og medbring det man selv tænker er nødvendigt.

Min største anbefaling til pakning af det der skal med på fødegangen, er at lave en lille picnic kurv. Altså en kurv som indeholder evt. de cravings man som gravid har haft igennem de sidste 9 måneder, ens partners ynglings slik, lidt kiks osv. OG mønter til den nærliggende kaffe – sodavandsmaskine. Herhjemme er planen at jeg stiller på fødegangen med mit private fødselsteam, nemlig min Mand, Mor og Svigermor og derfor er kurven os pakket derefter. Jeg har yderligere pakket noget at fejre Vilmers ankomst til verden med, har ingen ide om hvorvidt jeg selv kommer til at tage en tår bobler men skåles det skal der altså.

Udover denne picnic kurv har jeg et lille kit til mig selv, bestående af en oplader, ørepropper, læbepomade, ens læber bliver godt tørre efter al den fokuseret vejrtrækning, en god hårelastik og så har jeg lidt specifikt energi med til mig selv, da jeg ligesom til Carls fødsel anvender den energiplan jeg normalt bruger til maraton.

I forhold til tøj, synes jeg det kan være rart bare at skifte til en løs hospitals skjorte og nogle store underbukser, men nogen foretrækker at have deres eget tøj på under fødsel. Derudover plejer jeg ikke at have en babydyne med på fødegangen, da den alligevel ville blive smurt ind i fosterfedt osv. når baby kommer op, men det er igen en smagssag.

Derudover er følgende ting gode at huske til en selv og partner

Vandrejournal
– Fødselsplan
– Løs tøj til ens partner
– Kamera
– Lidt massage olie

Når nu ens vidunder er kommet til verden, så får man som førstegangsfødende ofte visiteret en plads på barselsgangen eller hotellet. Jeg vil altid anbefale, at man, om man så er flere gangs fødende eller første gangs, der planlægger at tage hjem, at der pakkes en “hvis jeg nu skal blive på hospitalet taske” som kan stå i bilen under fødslen og som ens partner eller fødselshjælper kan hente hvis det bliver nødvendigt.

Barselstasken – som med fordel kan indeholde:
Generelt vil jeg anbefale at man forhører sig på sit fødested om hvad de gerne ser man har med.

1-3 sæt tøj til baby, pak gerne en natdragt da man aldrig ved hvornår baby ankommer på døgnet og hvis man skulle beslutte sig for at kører kort efter fødslen, er dette en rar ting at kunne give baby på.
– 1 hue
– 1 Kørerdragt medmindre man har en kørepose til autostolen.
– Auto stol (husk nu at få afprøvet en montering af denne stol, inden der skal sidde en baby i den).
– Babydyne
– Putte-krammedyr
– Lanolin salve (nogen barselsgange flyder med det, andre not).

Med det til baby på plads, kommer der her en lille 
Pakkeliste til mor.

– En morgenkåbe. Nogen gange er der ikke toilet på ens stue eller os ligger man på den berømte fire mands stue og så er det rart bare lidt at kunne slynge noget om sig, når man skal mod toilettet.
– Toiletpapir – Til toilettet kan det med fordel være en god ide at pakke ultra blødt toiletpapir til et hårdt prøvet understel og ..
– En skylleflaske, som man bruger ved toiletbesøg efter fødsel. En skylleflaske er en almen flaske med huller i proppen, som man bruger som mini bruser når man tisser. Den koncentreret tis kan svie så forfærdeligt men hvis man “skyller” mens man tisser, fortyndes tissen og det er langt mindre smertefuldt.
Klipklapper eller sutsko, så man ikke gå på strømpesokker eller bare tær og derved bringer en del snavs med sig op i sin seng.
Løst og behageligt tøj. Efter fødslen er livmoderen ofte øm og plaget af efterveer, derfor kan det være rigtig rart bare at have løst tøj på og gerne noget som ikke kræver de vilde besværgelser at iføre sig, da særligt de nedre regioner er ømme efter at have presset en “vandmelon” ud af understellet.
– Amme BH. Jeg vil anbefale at man har indkøbt 1-2 amme bh’er evt, en bh forlænger, som man kan prøve på hospitalet, men ofte kan det være svært at vurdere om størrelsen er god før mælken er løbet til. Jeg har selv brugt carriwell sømløse amme bh under graviditeten og den er SÅ behagelig.

I forhold til underbukser, vil jeg anbefale man enten indkøber nogle gode store behagelige mormortrusser eller gør brug af de net trusser man får udleveret af hospitalet – de kan os bedre rumme de bind / bleer man har på efter fødslen. Ellers er varme strømper, noget nattøj, produkter til hårvask og evt. en god mild intimsæbe en rigtig god ide.
Alt efter hvem man er, kan man jo pakke sin make-up pung. Nogen vil måske tænke “jeg har lige født – slap af”, hvor andre tænker “ja det er rart lidt at kunne booste sig selv”.

Derudover evt. underholdning – jojo baby er skøn og mor / far har godt af at sove når baby sover, men det kunne godt tænkes man på et tidspunkt sidder og tænker .. åh hvor ville lidt Netflix være skønt og der har de fleste danske hospitaler jo heldigvis wi-fi.

Jeg håber du kunne hente lidt fif, inspirations og tricks til hospitalstaskerne. 

Sidst men ikke mindst vil jeg ønske dig held og lykke med din forstående fødsel og skulle en uro indfinde sig, så vil jeg med de kærligste ord minde dig om, hvilket hverdags mirakel en fødsel er og at du husker dig selv på hvor stærk og sej du og din krop har været igennem se sidste mange måneder.

De kærligste hilsner Christina

Har du lyst, kan jeg også følges på , Facebook Og / eller Instagram på profilen @Mig_Og_Morskabet

Skriv et svar