Et behov, for stemmer omkring mig

Dette indlæg indeholder reklame

Flashback
Sengetøjet med Tulle, fra Rip, Rap og Rup kradser ganske let mod min hud. Måske har alt mit sengetisseri igennem de sidste par dage, opbrugt alt min mors bamseline (rolig nu, var barn i 90’erne og dengang vidste man ikke bedre). Mit kat har allerede indtaget hovedpuden og den genkendelige lyd af en kat der spinder fylder rummet, mens hun kampmassager pudens overflade. Selv ligger jeg der, med kradsene sengetøj og lytter. Jeg lytter på stemmen, som på en gang er lidt halvrusten i det og samtidigt udtaler alle ord med korrekt artikulation. I ny og næh kan jeg hører en bestemt baggrundssummen fra optagelsen, som akkompagneres af lyden fra en finger der fugtes, for dernæst af bladre i en bog. Kassettebåndet piber i ny og næh over fra min ghettoblaster, som grundet dets brydningstid selvfølgelig fortsat har kassettebåndafspiller implementeret i sig, til trods for CD’en er ved at vinde plads på marker. Damen, hvis stemme jeg lytter til, læser “Det lille hus på prærien”. Selv ligger jeg der og ser for mig hvordan Laura løber over den tørrer prærie, med sin lille spand i hånden og solkysen hængende ned af ryggen.

”Pling – du må nu bladre”
Jeg er vokset op med Disneys bog og bånd sæt, dem hvor der altid lød et lille klokkespil, når båndet skulle vendes og kun et enkelt trylleslag, når der skulle bladres i bogen. Det var sådan, jeg stiftede bekendtskab med lydbøgernes verden. Glæden ved en god historie har hængt ved igennem hele mit liv og måske er det os derfor jeg læste til dansklærer og generelt bare elsker at bruger sprogets mange muligheder, blandt andet her på bloggen. Noget der virkelig har slået mig, er det behov jeg har for at have stemmer omkring mig. Jeg elsker at være alene og nyder virkelig mit eget selskab. Jeg kan sagtens sætte mig på min lokale sushi bar og kører nigiri ind, mens jeg enten parkerer hovedet i en bog eller iPad. Siden afslutningen på min kandidatuddannelse, så har jeg haft en del mere tid derhjemme, alene. Tiden er blevet brugt på at lave en gennemgribende make-over af hele lejligheden. Når jeg går rundt, så har jeg bedst med at der er lidt lyde omkring mig. Det kan normalvis være alt fra noget tv eller musik som kører i baggrund, men efter jeg er blevet færdig fra studiet, er der vokset en lyst til igen at være fast bruger på biblioteket og få læst nogle af alle de spændende bøger som er kommet de sidste par år. Jeg føler bare ikke jeg har tiden til at sidde og læse, når hele lejligheden skal laves om. Min mand, som har mange lange dage alene på kontoret / ciderfabrikken, hører en del podcast og han anbefalede mig den verden. Måske er jeg lidt bagud på den konto, når jeg siger at jeg max har hørt 5 podcast. I stedet har jeg forsøgt at finde et par bøger på e-reolen – en gratis udlånstjeneste til e-bøger og lydbøger, men da jeg jo gerne ville hører nogle af de nyeste bøger, blev det aldrig et super god match. Så da jeg af Momstertest.dk blev spurgt om jeg ville teste Mofibo  af, så sagde jeg ja. Jeg har set en del Mofibo reklamer og har forud for jeg hentet deres app, dannet mig det indtryk; at der på Mofibo er nogle af de nyeste titler, klassiker og generelt bare et stort udvalgt af litteratur.

Jeg tror bestemt ikke at jeg er den eneste, som synes det med at sætte sig en bog er svært, når vasketøjskurven er proppet, hytten roder eller madpakkerne skal smøgers. Derfor synes jeg lydbøger er geniale og jeg finder det enormt befriende at lytte til alt fra Hella Joof, Lola Jensen og Andets Legarth Schmidt. Det er ikke kun mig der har et stort behov og finder ro i, at have stemmer omkring mig. Både Aksel på 7 og Carl 4, er storforbruger af lydbøger. I starten var det mest Prop og Berta, hvilket jeg bestemt kan anbefale som et godt sted at starte for små ører. Aksel der i dag har knækket læsekoden, har for længst forelsket sig i Ronja Røverdatter, Erik Menneskesøn og andre gode klassiker. I min verden må lydbogen ikke erstatte den fysiske læsning og den kontakt der er når man læser højt for sine børn. Det ene behøver dog bestemt ikke at udelukke det andet, tværtimod. Vi sætter oftere en lydbog på når vi sidder og krea hygger, da lydbogen skaber en ekstra ro og et rum for at fantasien kan danse frit inde i hovedet.

Da Mofibo heldigvis ikke kun udgiver mainstream litteratur, men os små finurlige værker, sub genre og ny debuterende forfatters svendestykker, er det svært ikke at finde noget at lytte til.

Aksels og mine klare favoritter har været følgende:

  • Når der skal grines:
   Hela Joof : Papmassereglen – kvinder med løs bækkenbund bør overveje hvor og hvornår de lytter til denne humoristiske bog oplæst af kvinden selv.
   Kim Fupez : Vitello som er indtalt af Nikolas broen på den mest vidunderlige måde.
  • Når der skulle grædes
   Andreas Legarth Schmidt : Jeg løber.
   En enorm gribende og rørende fortælling om sorg, løb og menneskers overlevelse. Som løber kunne jeg ikke blive andet end hovedløs forelsket i Andreas måde at fortælle og formidle hvorfor han løber.
  • Fantasi for børn
   Mine børn lytter ikke helt til den sørgelige del af litteraturen, men vi kan klart anbefale fantasi serien om Elverdronningens Riddere af Peter Gothardt. Både Carl og Aksel har fundet Elver universet enormt spændende og de har flere gange siddet på kanten af stolen, når det er blevet læst op hvordan snestormen hærget og riddernes kamp for at det gode skulle sejre var i gang.
  • Når der skulle gøres tanker om livet.
   Jeg elsker biografier, som i elsker helt vildt og derfor vil jeg rigtig gerne anbefale Hans Pilgaards Støj og fortielser, som Hans selv læser op. Jeg både græd, grinte og følte vrede og medfølelse med en mand der på så mange måder har prøvet lidt af hvert.
  • Den gode (barske) historie
   Herbjørn Wassmo : Et glas mælk, tak. Dette er en gribende roman om en ung kvindes kamp, uretfærdighed, prostitution og kampen for overlevelse.

Måske i fornemmer at jeg har et eller andet med den slags litteratur, hvor det enkelte
menneske må være sin egen helt?

Mofibo er let at gå til og deres app kan hentes til alle tablets, IPods og IPhones mm. Der er ikke nogen grænse for hvor mange bøger du kan have gang i og hvis du nu tænker, okay jeg på prøve det der Mofibo så kan du med koden : MORLYDBOG – Få 30 dages gratis adgang til Mofibo – uden binding.
Alt du skal gøre er at signe up HER

Jeg håber du kunne bruge mine anbefalinger.

Kærlig hilsen Christina

Har du lyst, kan jeg også følges på , Facebook Og / eller Instagram på profilen @Mig_Og_Morskabet

Skriv et svar