Glade jul, genbrugs jul

Nu får du måske allerede nervøse trækninger idet du ved at læse overskriften på dette indlæg og kan se det handler om jul når vi skriver “kun” oktober og løvfaldssommeren er over os. Derfor undskylder jeg på forhånd hvis du grundet dette indlæg oplever julestressen blive aktiveret, det er faktisk det modsatte jeg ønsker af slå et slag for, nemlig “mindre” pres i den søde juletid. Mit bud hvordan man kan forebygge mindre stres er nemlig at vi starter i god tid – ikke med at pynte op, men lidt juleskum kan vi jo altid få ned ikke?

Den trofaste læser har de forgangene år kunne læse med på indlæggene om mine genbrugs pakkekalender og igen i år har jeg kastet mig ud i genbruget, for at lave en pakkekalender til hver af drengene. Det betyder at der i år skulle findes 72 gaver.
Hvis du har lyst til kan læse om mine børns pakkekalender fra 2017, 2016 og 2015 i indlæggene:

I mine ældre indlæg, kan du se flere bud på mulige pakkekalender: Genbrugs jul og nye traditioner , Genbrugs pakkekalender Del I og Del II og sidst men ikke mindst indlægget Generation Nissedør.

Nu får du måske allerede nervøse trækninger idet du ved at læse overskriften på dette indlæg og kan se det handler om jul når vi skriver “kun” oktober og løvfaldssommeren er over os. Derfor undskylder jeg på forhånd hvis du grundet dette indlæg oplever julestressen blive aktiveret, det er faktisk det modsatte jeg ønsker af slå et slag for, nemlig “mindre” pres i den søde juletid. Mit bud hvordan man kan forebygge mindre stres er nemlig at vi starter i god tid – ikke med at pynte op, men lidt juleskum kan vi jo altid få ned ikke?

Den trofaste læser har de forgangene år kunne læse med på indlæggene om mine genbrugs pakkekalender og igen i år har jeg kastet mig ud i genbruget, for at lave en pakkekalender til hver af drengene. Det betyder at der i år skulle findes 72 gaver.

Hvorfor pakkekalendergaver?
Og brugt?
Det er jo en individuel sag, at finde frem til om ens barn overhovedet skal have en pakke eller adventskalender. Personligt synes jeg det er enormt hyggeligt og stemningsgivende at lave en pakkekalender til drengene, da de fortsat tror på Julemanden. Aksel er dog på vippen til at “miste” troen og så alligevel ikke. Jul er en magisk tid, hvis vi lader den være det og derudover mener jeg det er børnenes og hjerternes fest.

Vi går ind for en pakkekalender da vi gerne vil drysse lidt glimmer ud over dagene frem mod den 24’ende. Derudover så synes jeg stadig det er muligt at finde pakkekalendergaver som ikke bare ender i en rodeskuffe, hvilket er vigtigt for mig. Hvis det “hele” bare er en gang bras som i sidste ende bare bliver gemt væk eller smidt ud, så ville jeg ikke mene det havde nogen mening at lave pakkekalender til drengene. Det er os derfor størstedelen af drenges gaver er købt brugt, da jeg derved får mere for pengene og samtidigt kan holde mig selv op på at gaverne skal være brugbare.

En adventskalender kan med sikkerhed os noget og en skøn medmoder, blogger og veninde Copenhagen Mama kørte sidste år en adventskalender ind med formålet om at optimere samvær og øve det at være en god taber og vinder, ved at hendes børn fik gode traditionelle brætspil. Det synes jeg var en rigtig god og kærlig tanke med pædagogisk indhold.

Hvis jeg skulle kaste mig ud i en advents til ungerne, så tror jeg faktisk den skulle bindes op på oplevelser eller kreative indslag, men i en måned som december, synes jeg der skal være luft i kalender og plads til evt julekuller og tøffetid. Derfor er pakkekalendergaverne til drengene hovedsagelige supplement til legetøj de allerede har lidt af og som derved kan skabe nyt liv til en god leg.

Gaverne er primært fundet på det lokale lørdagsloppemarked på Frederiksberg, i mødrehjælpen, på Reshopper hvor jeg i forbindelse med indkøb af babyudstyr til Vilmer lige har tjekket om sælger kunne ligge inde med noget som var interessant og sidst men ikke mindst Børneloppen i Valby. Derudover er de nye ting købt, når jeg har skulle købe babyudstyr fra nyt af og den enkelte webshop har haft et mindre outlet. Jeg har købt gaverne helt tilbage fra Marts måned af og haft dem liggende i en pakkekalendergave kasse i kælderen.

Nedenfor kan i læse om tre pakkekalender, lavet til et barn på 2 måneder, knap 5 år og 7,5 år.

Med sandsynlighed for at være den første, så rigtig glædelig jul !
Og god læselyst

Pakkekalender til Vilmer på 2 måneder
Der er flere som har spurgt om jeg virkelig laver en pakkekalender til Vilmer og havde jeg ikke haft Aksel og Carl, var svaret nej…. men da jeg har to drenge, som tror på julemanden og som i foråret en dag nævnte at vi jo manglende en julestrømpe til Vilmer, da han jo os ville få gaver, så kunne jeg godt se der ikke var en vej udenom. Hr. Mand og Jeg havde ellers prøvet at sige julemanden kun kom med gaver til lidt større børn, men Aksel og Carl kunne ikke få deres tro på at julemanden som kun kommer med gaver til søde børn, til at passe med at deres lille uskyldige lillebror ikke skulle modtage gaver.

Derfor får Vilmer os en pakkekalender. Hans gaver er hovedsagelig købt brugt eller fundet i nogle af de få babyting jeg har gemt fra Aksel og Carl, som de alligevel ikke kan huske og derved har hans pakkekalender været relativ nem og billig at lave. Den består primært at udviklingslegetøj og lidt papbøger, noget har fra ca. 3 måneders alderen så småt vil få brug for til at stimulere hans udvikling.

Den samlet pris på Vilmers pakkekalender er knap 100 kr.

Pakkekalender til Carl på knap 5 År
Pakkekalenderen til Carl afslører vidst hurtigt, at han er rigtig glad for at lege med figurer, både Disney, Pokemon og dyr. Derudover er der lidt udklædning, film klassiker med figurer han er glad for og andet legetøj som polly pocket og vendespil mm.

Carls pakkekalender har kostet 215 kr.

Pakkekalender til Aksel 7,5 år
Pakkekalendergaverne til Aksel består af figurer som kan været et supplement til typer af legetøj han fortsat leger rigtig godt med. Derudover er der lidt forskellige puslespil, en bog som jeg allerede nu ved han vil elske, lidt til FDF forbundsskjorten og film til en fredag aften.

Aksels Pakkekalender har kostet 300 kr. og er derfor den dyreste og det skyldes hovedsageligt Peter Kanin filmen, som Aksel forresten får d. 23 december, så vi som familie kan skabe en god og rolig aften, inden juleaftensdag som godt kan skabe en stor spænding i begge drenge, som kan være svær at rumme.

Alle gaverne til drengene, har fået et lille mærke med hvilken dato de skal gives, da de er tilpasset således at drengene får en film, som vi kan bruges til fredagsfilm, ligesom at de to gange drengene får lidt spiseligt I deres julestrømpe er det en fredag eller lørdag og samme dag som den anden os får det, så der er en ligevægt.

Dette var mit bud på hvordan en genbrugspakkekalender kan se ud, til 3 forskellige aldersgrupper.

Kærlig Hilsen Christina.

Har du lyst, kan jeg også følges på Facebook  Og / eller Instagram på profilen @Mig_Og_Morskabet

3 comments / Add your comment below

  1. Her hjemme går vi også utrolig meget op i genbrug ♻️
    Vores tradition har været at der kom gaver hist og her fra vores lille nisse, så slet ikke dagligt. Nu overvejer jeg lidt om der skal komme noget hver dag. Både fordi mange børn fra børnehaven fik det sidste år og det bed Ofelia mærke i. Også fordi det mega hyggeligt for mama her at shoppe gaverne ☺️ og jeg syntes det så fint at være tidligt ude

    1. Hej Sara.
      Genbrug er og bliver godt, på så mange måder.
      Det lyder os som en hyggelig tradition – herhjemme ville mine drenge blive enormt kullrede og det er os derfor vi ikke har en nisse boende, selvom det os kunne være hyggeligt. December er så fyldt med uregelmæssigheder, som skaber spænding så derfor holder vi fast i traditionerne – Julemanden ligger gaver og 1. december er der vedlagt et brev, som formidler rammerne.

      Jeg håber i finder en god løsning for Ofelia og ja – det er super hyggeligt at finde små ting og sager som kan skabe lidt ekstra glæde i december månede.

      Kærlig Hilsen Christina

    2. Hej Sara.
      Håber det er ok, at jeg skriver. Da jeg læste din kommentar, kom jeg til at tænke på denne artikel fra Louisa Lorang. Kan måske inspirere, HVIS NU du ikke når at være tidligt ude. Her hjemme har knægten altid fået adventsgaver, der så var større, end andres pakkekalendere. Dels, gav det mere ro og rutiner i hverdagene (som han trives bedst med) og dels kunne vi hygge mere med det samme om gaven (ved en film eller spil), fremfor at vente til efter børnehave/skole, når den kun kom om søndagen. Og er enig i, Reshopper er et godt sted at finde kalender/adventsgaver. God fornøjelse. Hilsen Mille https://www.alt.dk/artikler/louisa-lorang-her-er-min-julekalendertradition

Skriv et svar