The City Is Your Oyster – Med Børn I Byen

Indlægget indeholder reklame.

Dengang jeg for nu snart 9 år siden, sad med en positiv test i hånden, tænkte Hr. Mand og Jeg begge “Wau/Shit”, ret hurtigt overtog Wauuu stemningen. Da vi så begyndte at dele vores fantastiske nyhed, oplevede vi en lidt anden følelse, nemlig følelsen tvivl – for havde vi nu valgt rigtigt, i forhold til at vores barn skulle vokse op i byen, på Frederiksberg ?

Vi var dog aldrig rigtig i tvivl, vi elskede nemlig begge byen og alt det den bragte med sig og da jeg en aften sad med min højgravide mave og googlede lidt omkring livet med børn i byen, stødte jeg på “Børn I Byen” sitet.

Børn I Byen er stiftet af københavner og Mor med stort M Caro. Hun har gjort det til sin hjertesag at guide børnefamilier til børnevenlige oplevelser i byen (primært), dette gælder både hovedestaden København og verdens mindste storby og største landsby Århus. Uden Caros store arbejde, så tror jeg ærlig talt ikke at så mange seværdigheder og spisesteder i så en bevist grad markedsfører sig selv som børnevenlige – Caro har med Børn I Byen skabt den prestigesfyldte pris “Børn I Byen Prisen”, som har til formål at kåre alt fra børnevenlige brands til aktiviter og spisesteder. Så hvis du en dag planlægger en dejlig familietur i byen, så smut forbi sitet og / eller hent deres app og udforsk nogle af alle de dejlige anbefalinger som Børn I Byen kommer med. Jeg kan bestemt anbefale appens  kaldenderfunktion, hvori du kan se hvad der sker den enkelte dag og brug Børn I Byens top 5. Børn i byen er for dig og mig, os med børn og derfor er det som (gratis) bruger muligt at anbefale og oprette begivenheder osv. på Børn I Byen sitet. Det er nu meget rart, hvis man vil have lidt baggrundsoplysninger omkring den enkelte legeplads, cafe eller svømmehal. 

Børn I Byen har udviklet en klub, Børn I Byen Klubben, som på mange måder gør at “The City Is Your Oyster”, med rabat – alle kan vel lide rabatter? Jeg elsker rabat, så da jeg fik et medlemskab af Børn I Byen Klubben i forbindelse med en test til MomsterTest.dk, kunne jeg ikke få armene ned af begejstring. Det koster 38 kr. om måneden at være medlem af klubben og du kan yderligere få en gratis lækker velkomstpakke med eller tilkøbe et lækkert produkt, med en god rabat. Jeg valgte det sidste – og har derfor købt et gavekort til et par begyndersko fra Auto Rap, til Vilmer.

Et medlemskab til Børn I Byen Klubben, fungere som den der østerskniv, der lirker op for den smukke skat. Jeg tror de fleste børnefamilier i byen og forældre på barsel kender til lysten af at søge gode børnevenlige oplevelser, Børn I Byen hjælper med dette og Klubben giver i rigtig mange tilfælde en god rabat eller mulighed for gratis mini VIP oplevelser. Det gælder til Annemoneteaters hyggelige teaterforestillinger, Rundetårns højder, årskort til Den Blå Planet eller Zoologisk have, til Xjumps bløde fjedre og DGI byens lækre bassiner samt meget meget mere. Med Klubben er mulighederne mange, særligt hvis man som min lille familie, består af en børne(flok) i forskellige aldre. Så er der rig mulighed for at finde en aktivitet eller oplevelse som passer til det enkelte barn. Som Mor på Barsel / hjemmegående, er der endnu mere at hente i Klubben, da Børn I Byen hver onsdag holder gratis babyonsdag med de fineste arrangementer, alt fra førstehjælpskursuser – rytmik, foredrag. Jeg har blandt andet meldt mig til fordraget med Heidi Meyer Valentin, bag MeyerMetoden og har derudover scoret gratis bio billetter til den nye Lego World 2 film, fordi jeg er medlem af Børn I Byen Klubben, som os afholder arrangementer som forpremiere og ja – VIP lagersalgs. Så står du selv eller en du kender, kan jeg bestemt anbefale et medlemskab af børn i byen klubben som barselsgave.

Hvad Skal Vi Lave?
Herhjemme er vi (læs jeg) enormt glad for planlægning og struktur. Vores ugeskemaer gør det praktisk, let og overskueligt og skaber samtidigt rum til det spontane. Hver torsdag afholder Hr. Mand og jeg et lille planlægningsmøde. Her laver vi ugeskema, madplan for den kommende uge og så planlægger vi den weekend der står for døren, hvis der ikke allerede er aftaler med venner, legeaftaler osv. Her bruger vi særligt Børn I Byen App, til at finde hjælp til hvad vi kan lave. Nogle dage er der bare brug for ro og andre, skal der ske lidt. Derfor har vi tit 1-2 aktiviteter noteret, så vi ikke behøver at undersøge mulighederne nærmer den enkelte dag. Det hele kan jo afhænge af vejr og vind eller barnets sind og på den måde kan vi let vælge mellem de to forundersøgte aktiviteter.

Da Hr. Mand og Jeg planlagde weekenden, havde vi brug for at komme ud, vores juleferie var stærkt præget af sygdom. Derfor manglende vi virkelig de der ferie aktiviteter og da det havde været en kort uge, følte vi os drengene havde overskud til en familietur. I juleferien læste vi den lille pige med svovlstikkerne og i den forbindelse affødte det en god snak om menneskerne i gamle dage og den forskel der var på rig og fattig. Aksel og Carl elsker faktuelle oplysninger, historie og at tilegne sig ny viden. Så vi tænkte en tur til Arbejdermuseet ville være det helt rigtige valg til en familietur, i 2018 var Arbejdermusset faktisk nomineret til Børn I Byen Prisen .

Med Børn I Byen Klubben fik vi 20% på vores indgangen og ungerne var gratis. Ungerne spiste yderligere gratis i Arbejdermuseet restaurant Café & Øl-halle, hvor de hver lørdag har klassisk gammeldags smørrebrød som buffé – da vi var der, serveret de os tarteletter (hvilket er alle drenges hof-ret herhjemme).

Cafe & Øl-halle er Københavns eneste tilbageværende kælder beværtning og er virkelig et historisk og kulinarisk besøg værd.
Hver lørdag er der den lækreste smørebrøds buffé, hvor alle stykkerne er sirligt anrettet. I restauranten er der den lækreste duft af traditionel dansk mad, lavet fra bunden.

Jeg har tidligere været på Arbejdermuseet i forbindelse med undervisningsforløb, jeg har afholdt i danskundervisningen, men det var første gang jeg var der med Aksel og Carl og det er bestemt ikke sidste. Arbejdermuseet har den fineste og hyggeligste børneafdeling – et børnemusset og det gør i min bog, at børn får en god mulighed for at forelske sig i mussets verden. Alt det der med nok se ikke røre, kan være ret tørt når man kun er 5 år(og hedder Carl krudt), så er det altså en oplagt mulighed og besøget åbnede op for en rigtig god snak om dengang Oldefar var barn, politik og demokrati – det er jo trods alt os valgår og hvor heldige vi faktisk er i dag og som Aksel så fint fik sagt “Det er jo helt utroligt sådan som Danmark har ændret sig … gad vide hvordan det ser ud den dag mine børn får børn”. (Ja han er den fødte musumes gæst). 

På børnemuseet må der røres ved ALT og der findes så mange fine elementer i udstillingen som gør store og små kan integrerer og lærer på en spændende og sjov måde.
Carl handler ind hos Købmand Aksel
Aksel på besøg hos Staunings kontor

Børnemusset er gratis for børn og ja – der er rabat at hente via Børn I Byen Klubben til forældrene. På mussumet er der rig mulighed for at prøve de forskellige former for børnearbejde der engang fandtes i byen. Alt fra bybud, til sortering af flasker. Derudover er der mulighed for at lege med gammel legetøj, klæde sig ud, købe ind i en gammel købmandsbutik, være pantelåner og ja – besøge Stauning kontor. Mussuemet fortæller nemlig samtidigt historien om drengen fra arbejderklassen som blev statsminister. Udover børnemusset er resten af museet os utrolig hyggeligt at gå rundt på og fortsat meget børnevenligt. 

Arbejdermuseet har selvfølgelig en del røde faner, masser af politiske oplysninger og fine måder at fortælle, hvad arbejderne kæmpede for, alt fra de 3×8 til at vi må samarbejde.
Her hjælpes far og Carl ad med at bygge en bro.
Carl som buddreng
Købmand Aksel, i den fineste troværdige butik

Rent praktisk ligger musumet centralt i Rømersgader – tæt på Nørreport og der er gode pusle og ammemuligheder. Giver man flaske så kan den os sagtens varmes. Da musumet ligger i en fredet bygning er barnevognen lidt svær at få med rundt – men det kan godt lade sig gøre. Jeg nuppede Vilmer med i viklen og ja han sov det meste af tiden og hjalp med at demonstrere hvordan børn ofte sov i gamle kister og kommodeskuffer. Han tog os en slapper i en dukkevogn – hvilken den sødeste lille pige synes var helt fantastisk.

Vilmer fik os prøvet lidt forskellige sager på museet..
Fortællingen om Familien Sørensen der flytter til byen, fortæller hvordan en klassisk arbejder familie på 8, boede enormt tæt. Derfor sov børnene lidt over det hele – i alt fra kommodeskuffer til trækister, det testede vi lige af.

Så står du en dag og tænker : Hvad skal vi lave? Så er Arbejdermuseet bestemt et besøg værd, en lille uberørt perle i vores smukke by som et medlemskab hos Børn I Byen klubben skaber en lidt billigere tilgang til. 

Hvilket sted er dit ynglingssted i byen, for børn ?

Tusind tak fordi du læste med !

Du vil snarest kunne læse min anmeldelse af min familie og min oplevelse af Børn I Byen Klubben, på Momstertest.dk

Kærlig Hilsen Christina 


Skriv et svar