Selvforkælelse, når egotid er en mangelvare.

Indlægget indeholder reklame // Forleden sad vi i mødregruppen og snakkede om dyrkningen af en selv og mangel på samme. Vilmer og Jeg, er så knald hammerende heldige at være i mødregruppe med 6 andre dejlige damer og deres 6 skønne drenge. Drenge, som mere eller mindre alle hedder noget som gør, at kalde vi på dem, lyder det som en pensionistklub. Mødregruppe vs. Pensionsklub, med den nattesøvn jeg pt. får, så har jeg snart lige så mange grå hår, som Danmarks grå guld og min efter-fødsels-bagdel… minder måske os meget godt om det der engang var en spændstig farmor bagdel… jeg sjat tisser os, hvilket jeg ved en del ældre mennesker os kæmpe med. BTW : Jeg elsker ældre generationer og jeg kan blive fuldstændig opslugt af at høre dem fortælle, berette om man vil, om alt det de har set og hørt igennem deres lange liv. Vi skal passe på vor ældre.

Generelt elsker jeg en god fortælling og det er som sådan os det indlægget her omhandler. Både fortællingen om kvinden der trængte til selvforkælelse, i et halvhektisk liv og så alle de mange, små, store, sjove, romantiske og uhyggelige fortællinger, som det er muligt at møde. Fortællinger som for mig, bliver lavpraktisk selvforkælelse, særligt når jeg lytter til dem.

Da jeg blev mor til Vilmer, mor for tredje gang, så føltes det som om hjørnebrikken i familiepuslespillet blev lagt. Samtidigt blev jeg os “frarøvet” mit relative store frirum for egotripperi. Det rum, hvor jeg gik ud med veninderne, løb i tide og utide, hilste på centerlederen i fitness, som var det en god ven OG tiden hvor jeg kunne gøre alt muligt herhjemme, afprøve gode opskrifter, holde beauty night, se tv og eller.. læse en god bog. Det er alt sammen blevet sat til side til fordel for yngste ynglet. Jeg har selv ynglet – selv bestilt barnet og ved derfor os, hvad det indebære. Altså mindre mig tid og mulighed for udfoldelsen af denne.

Det med at læse, som jo ikke kræver at jeg som mejeri forlader baby, det kniber osse. Jeg elsker at læse, jeg elsker litteratur, alt fra fag-, skønlitteratur og skæve digtsamlinger. Det kan godt være jeg staver som en brækket arm, men det var ikke for sjov skyld, at jeg blev dansklærer. 

Jeg elsker litteratur ! Idet jeg pressede Vilmer ud af min fødselskanal, satte jeg os rigtig meget af mig selv, mine behov, bagerst i køen – som jeg personligt mener og tænker det os bør være, når et lille nyt liv kommer til. Gradvist har jeg forsøgt at få lidt tilbage, i mængder – nuancer, som passer med min nuværende tilværelse. Det er ikke længere muligt at løbe 21 kilometer en onsdag aften – 1. Jeg kan ikke løbe så langt pt og 2. Min baby har brug for mig. Det betyder dog ikke, at jeg ikke har brug for ego-tripper-tid – selvforkælelse. Samtidigt har jeg ikke brug for oplevelsen af ikke at kunne indfri dette ønske, om at opfylde dette behov.  Derfor er mine behov blevet tilpasset der hvor jeg er i livet for tiden og hertil det der er muligt.

Løbet har altid været et frirum, hvor tanker og krop blev koblet af. Hvor indofiber blev frigjort og hvor koncentrationen blev skærpet men nu hvor løbet er på ufrivillig pause, så har jeg søgt andre steder hen. Steder jeg er med Vilmer og oftest i barnevognen. For mig er barsel nemlig indbegrebet at ufattelige mange lange ture og aller helst med noget godt i ørerne.

Her kommer den litterære Netflix udgave Mofibo ind i billedet. Hvis du tænker, jeg gider ikke læse om hvad Christina bruger Mofibo til men jeg vil gerne have 30 dages fri brug af Mofibo som førstegangsbruger SÅ klik da her : HER.

Koden gælder til 31 Juli 2019 altså der er rig mulighed for masser af ferielæsning og lytning!

Ved at tilpasse de behov jeg har for selvforkælelse, til de rammer jeg pt befinder mig i, så oplever jeg en ahhh følelse frem for “nu har jeg heller ikke og jeg savner !!”, istedet føler jeg faktisk hver evig eneste dag, at jeg bliver forkælet. Det gør jeg jo virkelig – har I set min familie , med de drenge og den Hr. Mand jeg har fået mig! Måske skulle jeg have henvist til en brækspand???

NÅ men min hverdagslige selvforkælelse kommer i at jeg lytter til nogen tale eller læse op. 

Jeg er en kæmpe fan af selvbiografier, “selvhjælpsbøger”, historisk inspireret skønlitteratur og samfundskritiske teser. Heldigvis har min store interesse for bøgernes verden været nem at videregive til ungerne – nærmest med modermælken og derfor elsker ungerne både selv at læse, få læst højt og koble af med en lydbog. Derfor tænker jeg, forud for sommeren – ferien, som næsten står for døren, at jeg i to indlæg vil anbefale gode lyd(bøger) til voksne og børn. Der bliver nemlig lavet sindsygt meget godt børnelitteratur i Danmark OG jeg har personligt kun gode erfaringer med at lade mine børn blive storforbruger af lydbøger. 

Håber I vil læse med i de kommende boganmeldelsespræget indlæg OG hvis du selv ligger inde med en konge anbefaling, både børn eller voksne, så smid den da lige i kommentarfeltet.

Kærlig Hilsen Christina 

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar