(U)hyggelig lyd i mine øre.

Hvis nu vi legede at jeg var sådan en person, som kunne være med i ‘kender du typen’ og der en dag stod nogle livsstilseksperter i min stue, så ville de nok få deres tænkning på. Måske mest over, at mine børn har så sindsyg mange bøger men jeg – jeg har så ganske få skønlitterære bøger stående. Det kan måske skabe det indtryk, at jeg er en person som ikke læser og sandt skal være sandt, det gør jeg ikke pt, istedet lytter jeg, jeg lytter til bøger, rigtig mange bøger igennem Mofibo.

Med koden MORSKABET , nye Mofibo bruger 30 dages gratis adgang.

Årsagen til jeg lytter har jeg skrevet lidt om i dette indlæg. Når jeg lytter er det til lidt af det hele, men den genre jeg gerne vil anmelde og anbefale her, er true crime og det havde livsstilseksperten måske ikke lige set for sig at moren til 3 var stor fan af.

Jeg elsker true crime !

Og det startede nok helt tilbage til dengang jeg så rejseholdet med min familie for fortsat var en bangebuks så jeg løb ud af stuen, eller holdte mig for ørerne og lukkede øjnene, når det hele blev en tand for meget.

I genren true crime, er det ofrene, tilfældigheder – hvor få ting der ofte er skyld i det er den enkelte der bliver et offer. Derudover finder jeg moderne – det der gør en til moder og så hele opklaringsarbejdet. Andre end mig som engang drømte om at blive den nye Sarah Lund eller Anna Pil?

Jeg har i forbindelse med lytningen til gode true crime litteratur lyttet til “På Ofrenes Side” af Anne Birgitte Stürup, “Danske Mordgåder” af Ole Schierbeck og “Liv og Død – En rets mediciner ser alt” af Jørgen Lange Thomsen.

Det er bogen “Liv og Død – En Retsmediciner ser alt” jeg gerne vil gå lidt i dybden med i dette indlæg. For jeg synes virkelig Jørgen Lange Thomsen har skrevet en spændende bog, måske næsten beretning over nogle af de mest makabre og mærkværdige opgaver han har været tilkaldt til i sin mangeårige karriere. Samtidigt formår han, for mig, at tilgå de enkelte sager med etik, der samtidigt understreger hvorfor det er true crime kan bidrage til et samfunds moral. 

Bogen er har en høj detaljegrad, hvilket på mange måder står i tråd med at en retsmediciner jo virkelig arbejder med detaljen. Denne detaljegrad kan dog være ret voldsom og i bogens første sag, måtte jeg lige lægge mit gnavegrønt fra mig, for puha ja – en retsmediciner ser alt -‘på godt og ondt . Bogen indeholder samtidigt en humor og Jørgen Lange Thomsens miljøbeskrivelser skaber en dragende fortælling der gør man hurtigt af aflyttet bogen.

Så hvis du mangler lidt spænding her i den kommende sommervarme, kan “Liv og død – en drabsmediciner ser alt” virkelig anbefales !

Kan du anbefale lidt (u)hyggelig læsning / lytning ?

Kærlig Hilsen Christina

Skriv et svar