Plastik fantastisk ?

Indlægget indeholder reklame //

Jeg kan lige så godt hoppe ud i det, indlægget her skulle omhandle et produkt jeg havde fået tilsendt til test, legetøjet Gormiti fra Amo Toys. Mine forventninger var da os ret høje forud for modtagelsen, men jeg kan lige så godt sige det som det er, drengene og jeg blev slemt skuffet. Hvis du vil læse min og andre momster bloggers anmeldes af Gormiti, så kan du finde anmeldelsen her

Min mor har lært mig, at har jeg ikke noget pænt at sige, skal jeg være stille eller holde det for mig selv. Dermed ikke sagt jeg har været helt stille, for jeg har sammen med ungerne, givet legetøjet en ret hård medfart over hos MomsterTest. Når jeg takker ja til at teste noget, så gør jeg det med øje for, at være ærlig. Ellers er testen jo bare direkte reklame. Hvis jeg får henvendelse omkring et produkt jeg ikke forstår, etisk synes er uansvarligt eller lignende, så takker jeg pænt nej.

Hvorfor min kritik af Amo Toys Gormiti  gives, skyldes dels den skuffelse jeg som forbruger har haft, men os fordi jeg faktisk synes legen, den fysiske fantasifulde leg, er truet og jeg med Gormiti tænkte – den kunne de hjælpe med at sikre. Sådan oplevet vi det herhjemme.

Den fysiske fantasifulde leg er truet af diverse spilkontroller OG det her plastik fantastisk legetøj. Den slags legetøj, som egentlig ikke holder til den store mængde leg og som måske mest af alt er produceret med det formål at have en god indtjening, frem for at skabe sig en plads i barndomsminderne, der omhandler den gode leg.

Jeg er stolt og glad for at mine børn leger. Aksel på 8 og Carl på 5, de leger dagen lang. Vilmer leger os i det små og jeg er sikker på han vil bliver præget i postiv retning, af Aksel og Carl. De leger sammen, alene, med vennerne fra gården, børnehaven og skolen. De leger med fremmede og nære. De leger – fordi de kan, vil og elsker det. De leger fordi Hr. Mand og Jeg værner om legen. Det gælder i alt fra vi i ny og næh går med i legen, til at bakke op om fantasien eller den kærlighed som nogengange opstår omkring en serie eller lignende af legetøj og vi så investere i det. Derfor har mine børn os “meget” legetøj. Det meste er købt brugt og det bruges dagligt. Jeg tror ikke børn der har meget legetøj, leger mere end dem der har mindre, men det er nu engangs svært at bygge en lego by, med 10 klodser.

Lige pt. Hitter legetøjet affødt af filmen “Sådan Træner Du Din Drage”, hvor dreamworks har lavet den genistreg at slå sig sammen med Playmobil, som vi alle herhjemme er mega fan af! Derudover er Carl rigtig glad for Ben10, almene figurer fra Schleich og Aksel ligeså samt LEGO, masser af LEGO. Jeg elsker at se drengene fordybe sig og at de fortsat finder stor glæde i at lege. Jeg ved godt legen er truet i det gode børneliv og derfor er det min opgave som mor at hjælpe med at lade legen leve så længe som muligt . Det betyder os, at særligt spillekonsoller fortsat ikke eksistere hos os og brugen af iPad ikke sker på daglig basis, for jeg tror ærlig talt ikke de fremmer den fysiske leg, fantasien og flere vigtige sociale færdigheder, som kan tillæres igennem fysisk leg.

Leger dine børn og med hvad ? Og oplever du måske også at dine børns fysiske leg er ved at uddø ?

Tak fordi du læste med.

Kærlig hilsen Christina 

Skriv et svar