NU skal vi rigtig hygge os.

Reklame
Kender I den der tanke om, at lige om snart, så skal vi rigtig familiehygge. Tanken om at i aften, der skal det gode klassiske brætspil findes frem, sammen med lidt snack og sutskoene. For den aften vi har i tankerne, skal være god kvalitetstid, tid uden det tændte tv eller Ipads. Tiden uden mor og far har hovedet i en telefon og tid uden tanker om morgendagens gøremåler.

Den der tid, kender du til tankerne om denne tid?
Lysten til bare at være sammen, ganske stille og roligt?

Måske går jeg over stregen, i det øjeblik jeg nævner brætspil?
I nogen familier er det jo bandlyst, simpelthen fordi familien rummer dårlige tabere og vindere.

I min optik, kan der kun eksistere en dårlig taber, hvis der os er en dårlig vinder, kærlig hilsen lillesøsteren i mig, hvis storebror ALTID var bank i Matador og han manglede sgu aldrig penge !!

Jeg har altid haft et stort behov for bare at være alene og hygge mig, ved at koble af og bare være. Nogen mener man skal være mere end en, for at kunne hygge sig, sådan har jeg aldrig set på det, tværtimod. Jeg hyggede mig bedst som barn, når jeg sad alene på mit værelse og krea-hyggede, mens jeg hørte “Det lille hus…” på lydbog. Det var virkelig noget af det bedste jeg vidste.

Som barn ejede jeg en krea-kuffert og det var det bedste ”legetøj” jeg havde, så da jeg flyttede hjemmefra, fik jeg et kreaskab. Jeg synes nemlig, at jeg kobler bedst af når jeg er kreativ på den ene eller anden måde og det er en værdi jeg forsøger at give videre til mine drenge. Jeg oplever dog nogen gange, at det er svært at finde på kreaprojekter og det er her Kreakassen.dk kommer ind i billedet. Som Momsterblogger, har min familie og jeg fået lov til at teste Kreakassen.dk, en kasse fyldt med krea, månedens krea vel og mærket. Det smarte ved Kreakassen er nemlig, at der sidder nogle kreative hoveder og udtænker et kreativt projekt, indkøber materialer OG lave en lille “how to do” for dernæst at sende den hjem til én, hvor man så kan gå i gang med månedens kreaprojekt.

Kreaprojekterne formidles i et inspirationsark, et ark målrettet to forskellige aldersgrupper 3-6 el. 7-10.   Folkene bag Kreakassen har som mission om at få slukket for skærmen og skabt et godt og kreativt rum at være sammen i. Herhjemme er det som sådan ikke skærmen der trækker, men lillebror Vilmer, som kom til verden i oktober. Han fylder en del og da han fuldammes, synes jeg mulighederne for at gå ud og lave noget med de store drenge er meget lille. Derfor følte jeg lidt kassen gav os en ny måde at være sammen på, de store drenge og jeg.
Vi kunne sammen sidde herhjemme og kreahygge, mens Vilmer sov, spiste eller kiggede pludrede på.
Det var fantastisk.

Denne Kreakasse for januar måned, indeholdte materialer til at lave robotter. Robotter med specielle kræfter og egenskaber. Aksel lavede en robot der passede på jorden og samlede skrald, Carl lavede en jern-knuser, som kunne styrer lossepladsen og selv lavede jeg en kærligheds-robot, som kunne sprede glæde og kærlighed.

Det var enormt hyggeligt at sidde sammen med drengene og kreahygge og selvom vi jo bare kunne have åbnet kreaskabet, så var der noget særligt over at arbejde med Kreakassen. Kreakassen i sig selv, inspirationsarket, kassen, materialerne og overraskelsen vakte en store intens interesse hos drengene. Særligt inspirationsarket, slog benene væk under mig – det skabte en kæmpe stor inspiration. Jeg elskede hele den pædagogiske formidling og hvordan dette ark fungerede som en lille dråbe, der lavede ringe i vandet – som her igangsatte den kreative fantasi.

Jeg fik Aksel til at læse inspirationsarket højt og den gik rent ind. Det igangsatte en god snak om forskellen mellem en robot og en maskine, videnskabsmænd, fremtiden og dengang mor var lille. Vi snakkede om fjernstyret legetøj, former, kræfter og hvilken robot de ville opfinde.
Jeg synes Kreakassens layout, inspirationsark og pædagogiske grundlag er genialt !!! Det handler nemlig ikke kun om at fremstille et produkt, men om alt det der sker undervejs skabelsen, hele læringen, fantasien, opfindsomheden, styrkelsen af de motoriske evner, fordybelsen og ja, som jeg altid oplever når drengene laver noget, så bliver de enormt stolte af sig selv. Man kan bestille kasserne uden binding men Aksel fortalte så fint mens vi hyggede, at han godt kunne ønske sig at få et abonnement i fødselsdagsgave.
Han var lige så solgt som jeg !

Hele min og resten af familiens anmeldes af Kreakassen.dk
kan snarest læses på Momstertest.dk

Tusind tak fordi du læste med

Kærlig hilsen Christina3 comments / Add your comment below

  1. Vi spiller mange brætspil (når jeg ikke er for træt, altså – det elsker vi og vi har nogle ekstremt god spil, hvor det handler om at spille sammen (imod spillet) enten vinder alle, eller også taber alle – det er smart, når der er stor aldersforskel på ungerne :O)

    Vi har også en kreakasse derhjemme – som vi skal åbne i dag, det bliver spændende og jeg glæder mig til at ungerne kommer i gang.

    Det er nogle fine projekter i har fået lavet – super lækkert alternativ til Ipads – som vi ikke har hjemme hos os (men der køre ikke så lidt tegnefilm, igennem på Netflix) :O)

Skriv et svar