Veninde til en kommende solomor – del 1.

Den kolde decmeberluft afslører min besværet vejrtrækning, idet vi drejer op ad Strandboulevarden. Gadelygterne lyser op, nedfaldet blade blæser hen af fortorvet og lyden af vores synkroniske fodstillinger, er det eneste der lader sig hører denne stille søndag aften.

Vi løber der, side om side, som så mange gange før. Samtalerne er lange, dybe og intense og hertil aften, omhandler de noget, som på mange måder har været en tanke om en drøm, båret i et smukt og følsomt sind, som nu er klar til at blive realiseret. 

Hun er smuk, sådan som hun løber der ved min højre side. Det lidt anstrengte smil breder sig over hendes perfekte bløde læber, idet vejen former sig til en stingning. Jeg kender det smil, det er smilet som indfinder sig, når udfordringen melder sig og lysten til at sige “stop med at løb” tordner frem i psyken. Hun er smuk, så smuk, stærk og betagende og så står hun nu på grænsen til vejen mod moderskabet.

Vores snakke har været mange, men denne her er ny og alligevel kommer det ikke bag på mig. Hun fortæller, mens jeg løber der ved hendes side. Hun fortæller om hendes tanker, hendes drømme og hendes forståelse af hvad forældreskabet kan, os hvis man “kun” er en . Mens hun snakker, ser jeg hende for mig, stå der i rampelyset, alene, ikke fordi hun er forladt men fordi hun står der, stærk, viljefast, beslutsom og med så stor en selvindsigt, at hun kan tåle spotlightet kun lyser på hende, mens hun begynder at danse hendes solo, livets solo… begyndelsen til at blive solomor.A

Siden den søndag aften i december, har snakkene været mange. Jeg lovede mig selv, at min rolle som veninde, var at være der fuldt ud. Både med støtten, hånden, lommetørklæder og os med de spørgsmål der måske ikke altid var lige nemme at stille. Jeg tror ikke på venskaber hvor vi kun klapper hinanden på ryggen og siger hvor er du god, istedet tror jeg på ærlighed og på relationer der er med til at udvikle en og skabe refleksioner, det er de venskaber der kan nære en bedst. Andet er “bare” social stimuli.

Noget jeg dog ret hurtigt erfarer er at der stilles en række uopdragent og arrogante spørgsmål til en kommende solomor, spørgsmål som det “almindelige” forældrepar aldrig har skulle besvare. Jeg stillede dem os selv, lidt i uvidenhed men ret hurtigt erfare jeg, at spørgsmålene jo ikke er tilrettelagt det menenske jeg elsker og kender, de er funderet på baggrund af en ringe forforståelse og en uvidenhed. Derfor begynder jeg at læse diverse undersøgelser, artikler og personlige beretninger. For at forstå og forsøge at blive en sparringspartner frem for hende i hjørnet. For jeg har tænkt mig at være der, all the way. 

Det er jo gratis at sige den slags og hvor meget det så menes er spørgsmålet. Det erfarede jeg selv , dengang hr. Mand rejste med drenge da jeg var i uge 39. Det er nemt af tilbyde sin hjælp men at komme med den reelt? Derfor har jeg måtte kigge indad, snakke med Hr. Mand og yderligere min veninde. Jeg tror på der altid er plads til to mere ved middagsbordet men er der os det i ens overskud? Kan jeg hente en ekstra med hjem, kan jeg lave 4 slikskåle istedet for 3 osv. Svaret er ja. Jeg er derfor veninde til en kommende solomor og i en række af indlæg vil jeg tage jer med i al den kærlighed der skal til, for at lave min venindes ønske og kærlighedsbarn.

Tusind tak fordi du ville læse med .

Kærlig hilsen Christina

4 comments / Add your comment below

  1. Hvor er du sej❤️ Det er så vigtigt at have gode veninder der støtter på rejsen til at blive mor, specielt når man er på vej til at blive solomor. Men det er mindst ligeså vigtigt at have dem efterfølgende også. Og du har helt ret, et ægte venskab er langt mere end bare ryg-klapperi.
    Jeg har selv fået kæmpe støtte fra mine tætteste veninder, men sjovt nok har støtten været størst, hos hende med flere børn, en mand med skæve arbejdstider og mindst overskud i hverdagen.
    Støtten bliver bestemt også gengældt, og selvom jeg står med en nyfødt, så har jeg allerede passet hendes piger, så hun og manden kunne komme ud og være kærester igen.
    Hun betyder alverden og om ikke så længe, bliver hun gudmor til Vilda❤️

Skriv et svar